Are you at your most powerful?

Top-technici om Nederlandse high tech-bedrijven verder te helpen vind ik in Tsjechië en Slowakije
+42 (0)6 03 17 96 58

Karel Palata

Ik ben zelf ooit voor de firma FEI voor een HR-functie vanuit Tsjechië naar Nederland gekomen met mijn gezin en heb toen ervaren hoe gemakkelijk het voor ons was om hier onze draai te vinden. Ik ken geen land waar iedereen zo gemakkelijk op Engels overstapt. Zo gemakkelijk zelfs, dat ik het Nederlands dat ik geleerd heb soms niet eens kan gebruiken. Bij FEI leerde ik Triceps kennen en dat contact is altijd goed gebleven. Inmiddels ben ik partner en bied ik hoogopgeleide technici uit Tsjechië en Slowakije de kans om hun carrière te verrijken met innovatieve technische kennis en internationale werkervaring bij toonaangevende High Tech bedrijven in Nederland. Daarbij werk ik samen met het team van Triceps, met name met Harmen Stakenburg en Harry Nauta.

Tsjechië heeft hoog aangeschreven technische universiteiten en een imposante industrie die sterk steunt op automotive. In een stad als Brno, met 300.000 inwoners vind je alleen al 40.000 studenten. De beste studenten geef ik als ze ook flink wat werkervaring hebben een kans om internationale ervaring op te doen en mee te werken binnen andere bedrijven aan grote innovaties. Ze komen niet naar Nederland voor het grote geld, maar wel omdat ze extreem ambitieus zijn.

Ik heb zelf een stevig netwerk binnen de academische wereld in Tsjechië en ken de aard van het volk en het bedrijfsleven, vanuit mijn functies als managing director van Aon Hewitt en HR manager bij FEI. Doordat ik zelf lang in Nederland gewerkt heb, maar nadrukkelijk mijn wortels heb in Tsjechië en Slowakije kan ik heel goed een brug slaan tussen de vraag in Nederland en ons aanbod. Dat is fijn voor Triceps, fijn voor deze top-technici, maar vooral fijn voor de zoekende bedrijven in Nederland.

Neem contact op met Karel Palata: palata@triceps.nl