Manager Building Solutions

Jij hebt een eigen visie op gebouwen die (bijna) zelf denken. Omdat technologische ontwikkelingen èn sales door jouw aderen stromen, weet jij jouw organisatie als industry-leader te positioneren bij projectontwikkelaars en specifiers. Hiertoe werk je voortdurend aan het ver-slimmen en verbeteren van de pre-sales aanpak, -processen en -output, zowel binnen de eigen divisie als richting de andere business channels en afdelingen. Je creëert en bouwt van nature snel lerende en ontwikkelende teams vanuit de overtuiging dat het combineren van de kracht van individuen tot betere oplossingen leidt. Ownership nemen is voor jou vanzelfsprekend en je bent (pro-)actief lid van het Building Business management team. Je draagt actief bij aan het continue verbeteren van de operational performance en KPI verbetering en aan de doorontwikkeling van de strategische visie. Daarnaast neem je het volgende mee:

  • Bachelor/Master-niveau binnen een relevant vakgebied (bijvoorbeeld Energie-techniek, WTB, Electro, Technische Bedrijfskunde)
  • Vijf a tien jaren ervaring op een hooggekwalificeerde rol binnen de Buidling business
  • Aantoonbaar netwerk in de wereld van onroerend goedontwikkelaars en specifiers
  • Ervaring in het coachen, ontwikkelen en professionaliseren van teams van follower naar industrie leader
  • Vermogen om nieuwe wegen te initiëren, consensus te borgen en transitie te realiseren met peers en het eigen team met het managen van transitie van product- naar klantoriëntatie
  • Gericht op groei en ambitie van mensen en markten
  • Sterke communicator en persoonlijkheid
De afdeling Building Business is de grootste divisie binnen de Nederlandse activiteiten van onze opdrachtgever. Voor het succes van de divisie speelt pre-sales een essentiële rol. Binnen deze divisie ben jij als Manager Building Solutions met jouw team van Application experts en Solution Architects verantwoordelijk voor alle pre-sales activiteiten rondom het Building Solutions diensten- en productenpakket richting met name projectontwikkelaars en specifiers. Je zet de standaard en meer in pre-sales! Jouw team (nu 8 fte) groeit in kwaliteit (van pre-sales naar sales consultancy) en kwantiteit. Het team ondersteunt de andere Business channels met gerichte pre-sales activiteiten en verhoogt de conversie en hit rate van tendertrajecten. Jij coacht en empowert jouw teamleden zowel individueel als naar een high performance team, dat als benchmark voor de gehele organisatie dient. Je rapporteert aan de VP Building Business.
Als wereldwijde specialist in energiemanagement is onze opdrachtgever de uitdaging aangegaan om de manier waarop mensen en bedrijven energie gebruiken te veranderen. Zij vormt daarmee de essentiële link tussen de energieproductie en het energiegebruik. Binnen de Nederlandse organisatie vindt organisatie-breed een transitie plaats van een meer product georiënteerde organisatie naar een organisatie die trusted partner is voor haar relaties. Solution offering, customer intimacy en het denken in klantgroepen/channels komen centraal te staan in de klantrelatie. Om dit te realiseren worden onder meer de organisatiestructuur & markt-/klantfocus aangepast en worden cultuur, competentie, leiding, leiderschap(stijl), teamsamenstelling en mindset van de hele organisatie in lijn gebracht met deze doelstellingen. Om dit transitie proces gedurende de komende jaren te versnellen en bij te dragen aan een future-proof organisatie zoeken wij een Manager Building Solutions.
Voor meer informatie over de rol, of om jouw interesse kenbaar te maken, neem je contact op met Harmen Stakenburg (+31 (0)6 19 91 25 82) of Harry Nauta (+31 (0)6 29 50 40 30). Jouw sollicitatie kun je richten aan stakenburg@triceps.nl of nauta@triceps.nl.

    Upload hier je CV: