- Triceps: Executive Search –

Offer Marketeer

Industry leadership in vernieuwend product management

Offer Marketeer

Je bent (h)erkend als vernieuwend en inspirerend marketeer en productmanager in connected products en solutions. Het speelveld op het snijvlak van techniek en commercie ken je als je broekzak. Je creëert, bouwt en onderhoudt van nature intensieve partnerships vanuit de overtuiging dat het combineren van de kracht van producten en de toegevoegde waarde van organisaties tot betere oplossingen leidt. Als Offer Marketeer Retail werk je in de traditionelere kanalen aan de geleidelijke transitie van het bestaande portfolio richting steeds intelligentere systemen. Binnen een (ver)nieuw(d) team zet jij met jouw peers de standaard voor modern offer marketing/productmanagement. Ownership nemen is voor jou vanzelfsprekend en je bent (pro-)actief lid van het Building Offer marketing team. Daarnaast neem je het volgende mee:

 • Bachelor/Master-niveau binnen een relevant vakgebied (bijvoorbeeld Energie-techniek, WTB, Electro) bij voorkeur aangevuld met een MBA of Marketing graad
 • Vijf a tien jaren ervaring op een hooggekwalificeerde rol binnen de E-Installatiewereld
 • Aantoonbaar track record in succesvol en vernieuwend productmanagement
 • Sterke (people) management en communicatie skills
 • Uitstekende beheersing van de Engelse en Nederlandse taal in woord & geschrift
 • Het vermogen om op alle niveaus intensief en effectief samen te werken met nationale en internationale collega’s, relaties en third parties.
 • Bereidheid om binnen Europa te reizen
 • Vermogen om nieuwe wegen te initiëren, consensus te borgen en transitie te realiseren met peers en bij te dragen aan de transitie van opdrachtgever product- naar klantoriëntatie
 • Daarmee actief bijdragen aan de transitie van follower naar industrie leader
De afdeling Building Business is de grootste divisie binnen de Nederlandse activiteiten van onze opdrachtgever. Als offer marketeer opererend vanuit de afdeling Commercial Excellence draag je actief bij aan de groeistrategie in bestaande en nieuwe marktgebieden en –toepassingen voor het retailkanaal. Dit doe je door continue oog te houden voor business opportunity’s. Je managet het bestaande portfolio en partnernetwerk in de distributiekanalen, optimaliseert de samenwerking met en ondersteuning van hen, zowel commercieel als technisch inhoudelijk. Daarnaast werk je actief aan het doorselecteren, ontwikkelen en vernieuwen van het portfolio en nieuwe hoogwaardige partnerships, om zo bij te dragen aan optimale customer solutions. Tot jouw verantwoordelijkheden behoren het opstellen, verbreiden en (doen) uitvoeren van het marketing operation business plan Retail, het in- en extern delen van alle relevante product en portfolio kennis (inclusief forecasting & pricing), bijdragen aan de communicatie- en promotieactiviteiten in samenwerking met de afdelingen Channel & Field marketing. Binnen het Offer Marketing team draag je bij aan de groei naar een high performance team, dat als benchmark voor de gehele organisatie dient. Je rapporteert aan de Offer Marketing Teamlead Buildings.
Als wereldwijde specialist in energiemanagement is onze opdrachtgever de uitdaging aangegaan om de manier waarop mensen en bedrijven energie gebruiken te veranderen. Zij vormt daarmee de essentiële link tussen de energieproductie en het energiegebruik. Binnen de Nederlandse organisatie vindt organisatie-breed een transitie plaats van een meer product georiënteerde organisatie naar een organisatie die trusted partner is voor haar relaties. Solution offering, customer intimacy en het denken in klantgroepen/channels komen centraal te staan in de klantrelatie. Om dit te realiseren worden onder meer de organisatiestructuur & markt-/klantfocus aangepast en worden cultuur, competentie, leiding, leiderschap(stijl), teamsamenstelling en mindset van de hele organisatie in lijn gebracht met deze doelstellingen.Om dit transitie proces gedurende de komende jaren te versnellen en bij te dragen aan een future-proof organisatie zoeken wij een Offer Marketeer Retail.
Voor meer informatie over de rol, of om jouw interesse kenbaar te maken, neem je contact op met Harry Nauta (+31 (0)6 29 50 40 30). Jouw sollicitatie kun je richten aan nauta@triceps.nl.

  Upload hier je CV: