Are you at your most powerful?

Outplacement

Tijd voor iets nieuws

Bij Triceps staan we voor het versterken van persoonlijk leiderschap. Ook bij outplacement.

Outplacement wordt vaak in een adem genoemd met reorganisatie, inkrimping, ontslag. Een bedrijf dat onder vuur ligt, collega’s op de schopstoel of – in het persoonlijkste geval – jouw eigen positie die ter discussie staat. Er zijn verstoorde werkverhoudingen, er is een sfeer die zwaar drukt. Hoe noodgedwongen de aanleiding soms ook is, outplacement kan ook het begin zijn van een mooi, eerlijk traject. Dat wordt niet altijd gezien of herkend.

Toch is dat hoe wij het benaderen. Triceps begeleidt kandidaten van vrijwel elk werkveld naar vrijwel elk werkveld en zorgt ervoor dat hun persoonlijk leiderschap sterker wordt.

Bij elk outplacementvraagstuk kijken we eerst naar de nieuwe, andere kant van het verhaal. Daar het positieve in zien is essentieel. Wij staan aan jouw zijde en onderzoeken met jou samen je talent, ambities, wensen, vaardigheden en mogelijkheden. Wat beweegt jou, waar ligt je passie? Waar moet je om lachen, wat gaat je gemakkelijk af? De antwoorden vormen de bouwstenen voor jouw toekomst. Het is een intensieve, spannende tocht waarbij de echte jij zichtbaar wordt.

Triceps helpt je vrij te denken en creatief om te gaan met de mogelijkheden op de arbeidsmarkt. Kies je dezelfde richting als waar je vandaan kwam of kun je – nu eindelijk – gaan doen wat je leuk vindt? Kijk in je hart en luister aandachtig naar het kloppen. Wat is de plek waar voor jou dingen samenkomen, waar ligt jouw geluk?

Bij outplacement werken de adviseurs altijd in duo’s. Eén coach richt zich op jouw persoonlijke ontwikkeling, de andere helpt je een personal brand te formuleren en de werkomgeving te vinden die klopt voor jou. Het onderzoek naar jouw werkelijke ambitie, interesse en competenties en je gewenste rol en uitdaging wordt hierdoor een mooi en creatief proces.

Triceps verzorgt outplacement voor medewerkers van bedrijven als PHILIPS, FEI Company, VanderLande, TP Vision, Deutsche Bank en AKZO. Alle coaches van Triceps hebben jarenlange ervaring in tal van rollen en organisaties en maakten bovendien ook zelf een verandering van werkomgeving mee. Met onze bewezen effectieve aanpak, waarin we executive search toevoegen aan het outplacementtraject, brengen we 98% van de professionals weer aan het werk – in loondienst of als (zelfstandig) ondernemer.

Versterk je persoonlijk leiderschap

Een bijzondere vorm van Outplacement is executive mobility. Daar is een wens naar verandering je belangrijkste drijfveer. Omdat je niet altijd maar op scherp wilt staan, of merkt dat je de druk, verantwoordelijkheid en het financieel in de lead zijn als directeur of executive niet langer volhoudt. Net als bij Outplacement begeleidt Triceps je door deze periode van heroriëntatie en bezinning. We zoeken de luwte op en van daaruit concentreren we ons op jouw toekomst tot we die nieuwe rol, positie, uitdaging gevonden hebben.