Are you at your most powerful?

Executive Search

We zoeken iemand met marktkennis maar zoeken ook een karakter

Of Triceps ‘het kandidatenbureau’ genoemd kan worden? Eigenlijk wel. Executive search betekent voor ons dat we talenten in hun kracht zetten en een relevant netwerk geven, terwijl we organisaties juist van dienst zijn om hun competenties op de juiste manier te beschrijven. Met onze Talentbank halen we de juiste mensen binnen, zelfs met een jaar lang garantie. Zo kunnen we met een gerust hart stellen dat Triceps van ruim 300 ondernemingen per jaar de business versterkt.

De match tussen talent en organisatie begint nooit bij de baan, maar altijd bij mensen. Essentieel is het zinvolle relaties op te bouwen. Dankzij deze overtuiging en ons grote netwerk slaagt Triceps erin snel de geschikte persoon te vinden voor moeilijk in te vullen vacatures, wereldwijd. Want waar ter wereld we de vraag ook stellen, altijd zijn er mensen die met ons willen meedenken, omdat wij ook met hén meedenken. Zo vinden we altijd die ene man of vrouw die precies bij de functie past. En andersom. Het merendeel van het werk van Triceps komt dan ook rechtstreeks uit ons netwerk.

Triceps consultant Harmen Stakenburg vertelt: “Vaak worden sleutelfiguren gezocht die representatief zijn voor de organisatie, die de nodige know-how hebben én een bepaald karakter. Een unieke combinatie van competenties, waarden en kennis moet verenigd zijn in één persoon. Het is het welbekende schaap met de vijf poten, dat als het even kan ook nog in een korte tijdspanne gevonden wordt. Dat maakt de uitdaging des te groter.”

“De mensen die we plaatsen zitten vaak helemaal op hun plek, maar voldoen lang niet altijd aan de vooraf gestelde omschrijvingen. Omdat die helemaal niet helder waren bijvoorbeeld of omdat een organisatie het verleden extrapoleerde in plaats van zich de toekomst voor te stellen. Met doorvragen, analyseren, tussen de regels door lezen en luisteren, vinden we altijd de kern. Dan komen we uit bij wie men echt zoekt.”