Een nieuwe start met Triceps Outplacement

Een nieuwe start met Triceps Outplacement

Bijna een jaar geleden begonnen we aan een Outplacementtraject met een 61-jarige Senior Executive van een grote multinational.  Hij was net aangezegd door zijn werkgever. Ruim 30 jaar had hij zich met hart en ziel ingezet. Nu voelde hij zich aan de kant gezet. Woedend was hij daarover op zijn werkgever. En natuurlijk bezorgd over zijn toekomstig werk en financiële positie.

Een nieuwe start met Triceps Outplacement - desk talk

Een uitdaging voor ons om ervoor te zorgen dat hij weer enthousiast en blij aan de slag zou gaan. Nu, na iets minder dan een jaar zijn we blij voor hem en trots wat we samen hebben bereikt:

  • Hij staat weer positief in het leven, fietst, wandelt en heeft plezier
  • Zijn financiële zorg is weggenomen na gesprekken met verschillende (Triceps) experts
  • Hij werkt nu 3 dagen per week als zelfstandige Inkoopconsultant (ZZP’er)
  • Als het hem zo uitkomt, werkt hij zelfs meer dagen en deelt hij met veel plezier zijn ervaring, kennis en kunde aan zijn klanten in het midden- en kleinbedrijf
  • En het mooiste: klanten zijn er erg tevreden over hem. Hij voelt zich weer gewaardeerd.

Zo snijdt het mes aan drie kanten; hij blij, zijn klanten blij, wij blij. Een mooie win-win-win. En ja, misschien wist je het al, wij doen onze outplacementtrajecten met 2 coaches, die elkaar aanvullen. Met 4 ogen en 4 oren neem je veel meer waar!

Rob Savelkoul & Frank Weegink

Meer horen over dit Triceps succesverhaal en wat Triceps voor jou kan betekenen?  Wij staan je graag te woord. Bel ons op 088-5000 500 of mail naar info@triceps.nl.

een nieuwe start met Triceps Outplacement - thumps up

Triceps helpt leiders en organisaties hun doelen te bereiken. Door onze matching, coaching en chief on demand schakel jij als executive of bedrijf door naar de volgende versnelling.

Een nieuwe start met Triceps Outplacement

Frank Weegink

Een nieuwe start met Triceps Outplacement

Rob Savelkoul

White paper: Outplacement

In dit white paper krijg je inzicht in waar je op moet letten bij een outplacement traject en het kiezen van een outplacementbureau. Het vergt vaardigheden, creativiteit en vooral een begeleider die je helpt. Een coach die complementair is aan jou.