Alleskunner, Beterweter of Co-Creator

Als leider van een start-up of scale-up is het cruciaal om zelf te evolueren van ‘het middelpunt van alles’ naar een leider die zijn team kan bouwen, sturen en versterken. Naarmate het bedrijf groeit, is het essentieel om verantwoordelijkheden en eigenaarschap over te dragen aan je teamleden. Dit stelt de leider in staat om te innoveren en het bedrijf telkens klaar te helpen maken voor de volgende ontwikkelingsstap en levensfase.

Slim Uitbesteden

Het staat buiten kijf dat een volledige focus op de eigen kencompetenties en USP de levensader is van ieder succesvol bedrijf. Het kernteam en de sleutelfiguren in de organisatie richten zich hier vrijwel volledig op. Als geen ander echter weten succesvolle Serial ondernemers dat zij zich daarnaast moeten omringen met kennis en ervaring die zij zelf vaak missen.

Maar waarom zou je duur, gespecialiseerd talent op je loonlijst zetten voor taken en zaken die (nog) niet tot de kern horen of een niet-permanent karakter hebben? Uitbesteden aan tijdelijke en ervaren experts zoals een Chief on Demand, een Fractionele executive of professional biedt het voordeel van directe toegang tot hoogwaardige kennis en (een team van) professionals zonder de last van hoge (fulltime) loonkosten.

Team On Demand

Door gebruik te maken van “On Demand” management- of operationele teams kunnen scale-up bedrijven directe voordelen realiseren, zoals:

  • Verminderde overheadkosten door alleen te betalen voor wat ze nodig hebben, wanneer ze het nodig hebben
  • Snellere time-to-market door on-demand teams met bewezen implementatiekwaliteit in te zetten
  • Meer tijd om te focussen op waar ze zelf echt goed in zijn.

Succesvolle ondernemers zijn zich bewust van wat ze weten en kunnen. Maar nog belangrijker, ze weten over welke kwaliteiten en eigenschappen ze niet beschikken. En ze weten hoe ze die ontbrekende kwaliteiten aan hun onderneming kunnen binden.

In de dynamiek van start-ups en scale-ups is er nauwelijks tijd om te leren van je fouten. Echt slimme ondernemers weten wanneer ze toegang moeten krijgen tot ontbrekende ‘know-how’ en ervaring door experts in te schakelen. Hiermee verminderen ze hun risico en vergroten ze hun kans op succes. Als falen niet de enige manier is om te leren van je fouten.

Triceps helpt leiders en organisaties hun doelen te bereiken. Door onze matching, coaching en chief on demand schakel jij als executive of bedrijf door naar de volgende versnelling.

Nieuwsgierig hoe wij kunnen helpen, neem dan contact op via 088 – 5000 500 of stuur ons een bericht waarmee wij jou kunnen helpen!

White paper: Executive Search

In dit white paper voor leiders en managers delen we:
✓ Het kiezen van de juiste mensen, niet het selecteren/benoemen van goede mensen.
✓ Gedrag en soft skills bepalen het succes van een nieuwe leider, meer dan hard skills.
✓ Focus op de match met de bedrijfscultuur en waarden, het vermogen om intermenselijke conflicten op te lossen en gevoelige zaken aan te pakken.

executive search whitepaper