Outplacement in Tilburg

Triceps outplacement is een modern en volwaardig programma onder het motto ‘van werk naar werk’. Persoonlijke aandacht en intensief contact vormen de basis.

Het outplacement bureau voor professionals en executives in Tilburg

De start van Outplacement is vaak het gevolg van een besluit wat buiten de invloed van de professional ligt. Ruim 90% van de vele duizenden professionals die wij in de afgelopen 25 jaar hebben mogen helpen waren na 1 jaar blij. Blij met de keuze voor een ander bestaan of een nieuwe baan.

Onze outplacement aanpak is de afgelopen jaren zeer effectief gebleken; 98% van de professionals en executives die het traject hebben gevolgd is weer aan het werk in een baan of als (zelfstandig) ondernemer. Dit succes is gebaseerd op onze kennis van bedrijven en organisaties. Deze kennis wordt dagelijks gevoed door onze search praktijk en consultant (chiefs on demand).

Triceps outplacement is een modern en volwaardig programma onder het motto ‘van werk naar werk’. Heb je hulp nodig bij het plannen van je loopbaan? Triceps outplacement kan je daarbij helpen. Bel hiervoor met: 088 5000 500 of stuur ons een contact verzoek. Er is een Triceps outplacement coach bij jou in de buurt /regio: Amsterdam, Amersfoort, Deventer, Eindhoven, Gorinchem, ‘s-Hertogenbosch, Utrecht en Maastricht.

Persoonlijke aandacht en intensief contact vormen de basis.

Elk outplacement vraagstuk begint bij jou. Jouw unieke persoonlijkheid en kracht. Samen benoemen we jouw talent en verkennen we je ambities, je wensen en mogelijkheden. Wat beweegt jou, wat is jouw drive? Waar word je blij van, wat gaat je gemakkelijk af? De antwoorden vormen de bouwstenen voor jouw nieuwe toekomst.

Triceps helpt je vrij te denken en creatief om te gaan met de mogelijkheden op de arbeidsmarkt. Onder het motto ‘van werk naar werk’ wordt een nieuw perspectief gecreëerd op het persoonlijk en professioneel functioneren. Dit vraagt om een bijzondere aanpak. Er wordt daarom veel aandacht besteed aan het verkrijgen van inzicht in de eigen competenties met behulp van FITCH (combinatie van “FIT” and “MATCH”).

Gedrags Assesment

Dit model wordt gebruikt om het gedrag van mensen te beschrijven in verschillende situaties en interacties. FITCH is daarmee een analysehulpmiddel, waarmee op integrale wijze een persoon, een functie, een afdeling of een organisatiecultuur in kaart gebracht kunnen worden. Jij gaat actief aan de slag met het op korte termijn vervolg te geven van je loopbaan. Op basis van een positief en realistisch zelfbeeld werken wij aan job hunting en/of het opzetten van een eigen bedrijf en/of andere arbeidsvormen. Afhankelijk van de inhoud van de intakegesprekken en jouw keuze bieden wij modules aan die verschillen in duur en intensiteit. Modules afgestemd op wat jij echt nodig hebt in jouw zoektocht naar een nieuwe uitdaging.

Talentbank – gamechanger in executive search.

Ben jij een executive, dan bieden we de mogelijkheid om je te presenteren op de Talentbank. Dit is een uniek internet-platform waarop kandidaten zich op een zeer aansprekende manier kunnen presenteren (in eerste instantie anoniem) en waar ze door potentiële werkgevers gevonden kunnen worden. Door middel van ‘Personal Branding’ worden de kandidaten begeleid om zich scherpen onderscheidend te positioneren en te profileren. Dit alles gebeurt in nauwe samenspraak en intensieve samenwerking met de Triceps consultants en coaches.

Jij staat open voor een nieuwe uitdaging. Bedrijven zijn op zoek naar passend talent. Dit is wat de Talentbank biedt: van executive search naar executive found.

Waarom
Triceps
Outplacement!

Wij bieden outplacement programma’s op maat afgestemd op wat jij echt nodig hebt in jouw zoektocht naar een nieuwe uitdaging.

Onze kennis van bedrijven en organisaties wordt dagelijks gevoed door de Triceps search praktijk, Talentbank en Consultants.

Onze outplacement aanpak is de afgelopen jaren zeer effectief gebleken; 98% van de professionals die het traject hebben gevolgd is weer aan het werk in een baan of als (zelfstandig) ondernemer.

Wij werken wij altijd in duo’s. Eén coach richt zich op jouw persoonlijke ontwikkeling, de andere helpt je een personal brand te formuleren en de werkomgeving te vinden die bij je past.

Triceps outplacement: Van werk naar werk vraagt maatwerk

Aangezien geen enkele outplacement situatie hetzelfde is, biedt Triceps een modulaire aanpak. Een aanpak waarbij jij centraal staat. Een aanpak afgestemd op wat jij echt nodig hebt in jouw zoektocht naar een nieuwe uitdaging. Van werk naar werk vraagt maatwerk.

Zelfkennen

Gesprekken specifiek gericht op jouw persoonlijke ontwikkeling, jouw coaching doelen en jouw zakelijke perspectieven.

Potentieel analyse (o.b.v. FITCH-systematiek) bestaande uit:

  • Inventarisatie van effectief gedrag en in-effectief gedrag
  • Inventarisatie van ambities (streefgedrag)
  • Identificatie van ontwikkelindicaties (groei van huidig gedrag naar ambities)
  • Uitgebreide schriftelijke rapportage
  • Opzetten van een Persoonlijk Plan van Aanpak

Zelfkiezen

Afhankelijk van de inhoud van de intakegesprekken en jouw keuze kan het zijn dat er al specifiek wordt ingezet op een nieuw dienstverband, detachering en tijdelijke opdrachten of de start je eigen onderneming.

Er wordt gewerkt aan de modules:

  • Elevator Pitch
  • Vertrekregeling
  • Succesverhalen
  • Curriculum Vitae
  • Carrière Marketing Plan
  • Talentbank

Zelfsturen

Op basis van onze expertise en aanpak bieden wij modules aan die verschillen in duur en intensiteit. Modules afgestemd op wat jij echt nodig hebt in jouw zoektocht naar een nieuwe uitdaging.

Modulaire aanpak:

  • Arbeidsmarktbenadering / Jobhunting
  • Motivatie (sollicitatiebrieven)
  • Internet & Social and Business Media
  • Netwerken
  • Executive Presence
  • Onderhandelen en arbeidsvoorwaarden
  • Authentiek leiderschap
  • Ondernemerschap
  • Time management
  • Feedback geven en ontvangen
  • Assertiviteit
  • Interview training

Mensen raken geïnspireerd en gemotiveerd

– Rob Boerboom

Klant Ervaringen

Bij de zoektocht naar een nieuwe functie heb ik de begeleiding van Triceps als zeer professioneel ervaren. Zowel de coaching als de begeleiding tijdens het gehele traject waren van een zeer hoog niveau en hebben mij zeer geholpen een passende functie te vinden, dit ook nog eens binnen de door mij gestelde termijn van een half jaar. Gedurende het gehele traject heeft de Triceps-consultant zich ook zeer flexibel opgesteld voor wat betreft de afspraken die ik wilde maken voorafgaand aan sollicitatiegesprekken. Dit was altijd op korte termijn mogelijk, desnoods telefonisch of via skype. Ik ben dankbaar voor de support die Triceps mij geboden heeft en zitprima op mijn plek in mijn nieuwe functie.

S.J.B.

CFO

En daar sta je dan “op weg naar een nieuwe uitdaging”. Als eindverantwoordelijke is het proces van afscheid nemen niet nieuw, het is een onderdeel van je functie. Echter deze keer nam ik afscheid! Afscheid van mensen maar ook een stukje van mijzelf. Waarom Triceps? Als mens en professional stond ik centraal! Door kritisch te kijken naar mijzelf als ‘merk’ en te investeren zit ik weer helemaal op mijn plek. Een plek waar ik het verschil kan maken. Op deze manier wil ik Triceps, mijn coach en begeleider bedanken voor het geboden houvast en de vele late uurtjes.

M.T.

Director

White paper: Outplacement

In dit white paper krijg je inzicht in waar je op moet letten bij een outplacement traject en het kiezen van een outplacementbureau. Het vergt vaardigheden, creativiteit en vooral een begeleider die je helpt. Een coach die complementair is aan jou.