- Triceps: Executive Search –

Accountmanager - industriële automatisering

Accountmanager - industriële automatisering

Hoewel opdrachtgever high-end producten voor smart industrial data levert, manifesteert zij zich vooral als kennisdrager en industry-benchmark voor onder meer ‘Remote access, monitoring en management’, ‘Augmented Reality’ en ‘Monitoring, dashboarding en reporting software’. Daarnaast adviseert en levert opdrachtgever ‘Interfaces en gateways voor diverse veldbussen’, ‘Thinclient oplossingen’ en nog veel meer. Als exclusief dealer van verschillende hoogwaardige merken bestrijken zij de gehele OEM-markt in de Benelux. Opdrachtgever maakt sinds een aantal jaren deel uit van een grotere organisatie, maar opereert volledig autonoom waarbij het ondernemerschap en het familiegevoel centraal staat. Vanuit hun kantoor in midden Nederland vormt men met elkaar een hechte club. Naar de markt gelden kernwaarden als ‘customer intimacy’, ‘professionaliteit’ en ‘passie voor het vak’. Intern vormen kernwaarden als ‘samenwerken’, ‘ontwikkelen’ en ‘werkplezier’ het leitmotiv. Kennisdeling – zowel intern als extern – is verweven in het DNA van deze relatief kleine niche-speler. Met enig bescheidenheid ziet de organisatie haar omzet de komende 3 jaren verdubbelen. Om deze groei mede vorm te geven is men op zoek naar versterking van het account management.
Binnen deze ondernemende organisatie dekt de naam Accountmanager een breed pallet. Sales management, relatiemanagement, technisch geweten, business development, marketing, kennisoverdracht; dit alles mag op jouw visitekaartje staan. Samen met jouw collega’s neem jij verantwoordelijkheid voor het winnen van nieuwe klanten en het uitbouwen en onderhouden van bestaande relaties binnen de wereld van (OEM-)machinebouwers en systeemintegratoren. Deze wereld kent geen geheimen voor jou. Jij adviseert en verkoopt technologisch hoogwaardige , producten en oplossingen binnen alle segmenten van industriële automatisering. Jij bent de spin in het web, een vanzelfsprekende gesprekspartner voor beslissers en beïnvloeders op technologisch terrein, kent de behoeften en vereisten van de afnemers en haar adviseurs en maakt de vertaalslag. Technische – en marktkennis vormen het platform, het sluiten van orders de lol. Jouw doelstelling en kick: kwalitatief hoogwaardige productlijnen aanbieden en binnenhalen. Van eWon tot Augmented Reality!
Wij zijn op zoek naar een echte Product Sales Specialist. Ruime (10+ jaar) ervaring in de tech-industrie (high and low) en een technisch/commerciële vooropleiding op HBO of WO niveau (Industriële Automatisering, Electrotechniek of soortgelijke opleiding). Jij ziet jouw toekomst liever in het nog verder uitbouwen van jouw autoriteit binnen deze hoogwaardige niche-markt dan in verticale carrière-stappen. Jij hebt een open en gemakkelijk aanspreekbare persoonlijkheid, bent zeer innovatief en creatief en staat sterk in jouw schoenen. Jij toont drive & ondernemerschap. Jij beweegt je gemakkelijk binnen een breed netwerk van klanten, leveranciers en resellers in de markt van machinebouw en systeemintegratoren. Met gemak en dynamiek neem jij verantwoordelijkheid als adviseur bij klanten, als technische autoriteit, als spreker op seminars, als marketeer, als collega en als dealmaker. Omdat jij jouw netwerk zorgvuldig hebt opgebouwd en onderhouden maak jij in deze rol een vliegende start.