Jouw volgende uitdaging - Business Analist

Business Analist

Onze opdrachtgever is in 2000 opgericht en uitgegroeid tot de grootste zelfstandige leverancier van factuurverwerkingsoplossingen in de Benelux. Onder de noemer Business Spend Management wordt een end-to-end portfolio van Source-to-Pay oplossingen geboden. Er wordt succesvol samengewerkt met 350+ (middel)grote Nederlandse organisaties. En de ambities gaan verder: Europees leider worden in cloudsoftwareoplossingen voor Business Spend Management. Eén platform voor AP Automation, Contract management, Procurement, Spend Analytics, Vendor Management, Sourcing en meer.

Het bedrijf telt inmiddels ca. 75 enthousiaste medewerkers. Zij noemen de dynamiek, groei en doorgroeimogelijkheden, informele sfeer en tijd voor gezellige momenten als belangrijke elementen van hun werkplezier. En ze willen meer succes en de grenzen verleggen. Met de groeiambities is er behoefte ontstaan aan flinke versterking van het Product team om de productontwikkelingen verder te kunnen versnellen. Daarvoor zoeken we een ambitieuze en stevige Business Analist met financiële affiniteit.

In deze nieuwe rol zit je in de frontseat van productontwikkeling van het hele porfolio. Je vervult een brugfunctie tussen business, productontwikkeling en IT. Je begrijpt de taal van productontwikkelaars en de behoefte van de markt. Je vertaalt ideeën en wensen van klanten, de markt en innovatieve ontwikkelingen naar use cases voor de afdeling Development en Engineering. Voordat zij aan de slag kunnen, breng jij de mogelijkheden en verschillen in functionaliteit overzichtelijk beeld. Maak je concreet wat anders te vaag blijft. Ben je voor de productmanagers en ontwikkelaars het centrale punt waar intern vragen en antwoorden over specificaties bij elkaar komen. Je adviseert op zowel business- als systeemniveau over optimalisatie van de software, zodat telkens de juiste ontwikkelkeuzes worden gemaakt. Zo worden met jouw stempel onderscheidende voordelen voor gebruikers gerealiseerd ten opzichte van andere aanbieders.

In deze rol zijn dit je taken:

 • opsporen, voorzien, onderkennen en vertalen van (toekomstige) business requirements en kwaliteitseisen naar heldere specificaties voor het development team
 • ontwikkelen en onderhouden van ‘use case’-modellen en functionele ontwerpen
 • functionele wensen en eisen in kaart brengen met o.a. solution consultants en ERP partners
 • uitvoeren van marktanalyses, surveys, en contacten onderhouden met de Source-to-Pay-communities
 • het in brede zin ondersteunen van het development team en het uitbouwen van het product team

Verder:

 • rapporteer je aan de Director Product Management
 • werk je fulltime en plaats ongebonden (basis is Den Bosch)
Jij bent multifunctioneel en brengt een combinatie van analyse en procesverbeteringen. Je kunt goed observeren en onderzoeken en wilt altijd de vertaalslag maken naar wat het nou betekent, wat je ermee kunt. Elk bestaand proces zie jij als de opstap naar een volgende versie, richting nieuwe functionaliteit. Je bent initiatiefrijk en in staat om de hoofdzaken te onderscheiden van details en bijzaken. En je hebt niet alleen dat overzicht, maar vormt ook een gefundeerde mening over prioriteitstellingen.

Het gaat jou om meer dan alleen geld-, goederen-, informatiestromen, financiële processen en slimme applicaties, die vanaf een beeldscherm worden ontwikkeld. Je krijgt er energie van om met mensen in gesprek te gaan over de ideeën en stappen die gemaakt moeten en kunnen worden. Je kunt verbinden en schakelen, zowel intern met collega’s als met externe partijen. Sparren over processen en verbetermogelijkheden. Of contacten onderhouden en opbouwen. Want groei is immers een belangrijke ambitie voor deze scale-up organisatie. Zowel in aantal klanten, als met persoonlijke ontwikkelingen. Sta jij straks op als primus inter pares met jouw bijdrage aan de ontwikkeling van het Product team?

Verder:

 • heb je een HBO of WO werk- en denkniveau, richting IT, bedrijfskunde of economie
 • beschik je over ruim voldoende werkervaring, bij voorkeur in een omgeving van softwareontwikkeling en/of financiële bedrijfsprocessen
 • deel je graag kennis en ervaring, ook om jezelf te ontwikkelen
 • heb je ervaring met procesverbeteringen, van idee tot overzicht en overdracht
 • is jouw Nederlandse en Engelse schrijf- en spreekvaardigheid zeer goed.
Voor nadere informatie over deze vacature kun je contact opnemen met Frank Weegink | mobiel: +31 (0)6 21 39 08 1 | weegink@triceps.nl  of Harry Nauta | mobiel +31 (0)6 29 50 40 30 | nauta@triceps.nl

  Upload hier je CV: