- Jouw nieuwe carrière: Business Developer –

Sales & Business Development Manager Semiconductors

Onze opdrachtgever is een internationaal gerenommeerde speler met een lange en rijke historie op het terrein van opto-mechanische systemen. Het bedrijf ontwerpt, ontwikkelt en produceert high-end optische systemen. Voor haar (OEM)-klanten onderscheidt het bedrijf zich door ontwikkelkracht en high-quality engineering voor de sectoren Semiconductor, Defensie, Ruimtevaart en Industrie. Niet alleen in productontwikkeling en door nauwe samenwerking met haar klanten, maar ook en vooral in het intelligent en efficiënt op elkaar afstemmen van de in-house optische, mechanische en elektronische disciplines, met een efficiënter en hoogwaardiger eindproduct als logisch gevolg. Met hoogopgeleide medewerkers en een state of the art machinepark worden telkens innovatieve en hoogwaardige oplossingen en producten geproduceerd. Na een aantal jaren van consolidatie wordt nu vorm en inhoud gegeven aan een strategie die gaat leiden tot groeiverdubbeling.

Om dit te realiseren worden de activiteiten verder geprofessionaliseerd en de structuur, cultuur en mind-set van de hele organisatie in lijn gebracht met deze doelstellingen. Om een commerciële bijdrage te leveren aan dit groei- en transitieproces zoeken wij een Sales & Business Development Manager voor de internationale Semiconductor markt.

De afdeling Halfgeleiders ontwikkelt en produceert optische systemen, assemblies, alignment-systemen en measurement- & control-equipment. Het klantenbestand is internationaal en met veel van hen onderhoudt opdrachtgever langjarige relaties. Gegeven de groeikansen en -potentie die de markt biedt, krijgt de sales- en business development manager als hoofdtaak nieuwe klanten te winnen en de samenwerking met bestaande klanten te intensiveren. Jij bent zowel de farmer als de hunter voor deze specifieke doelgroep. Een self-propelling, gedreven en ervaren salesprofessional die door voorbeeldgedrag bijdraagt aan scherpte, eigenaarschap en commerciële professionalisering.

Deals tot stand brengen als basis voor een langjarige en intensieve relatie met de klant is het doel. Je zorgt voor een optimale balans tussen dealflow en pipelinemanagement. Jouw commerciële kwaliteiten staan buiten kijf, eigen technische bagage is substantieel en je werkt naadloos samen met een team van engineers met een groot technisch, innovatief vernuft en inhoudelijke expertise. Jij betrekt ze waar nodig en samen met hen realiseer jij substantiële groei.

Op basis van jouw passie voor techniek zie jij direct de toegevoegde waarde van de oplossingen van opdrachtgever. Je weet dit moeiteloos te plaatsen binnen het concurrentiespeelveld, waardoor je potentiële klanten overtuigt van de added value. Je hebt er plezier in om nieuwe klanten te vinden en deuren te openen op basis van inhoud. Daarnaast heb je uitgebreide ervaring met langlopende ontwikkeltrajecten en kennis van de impact die zaken als spec creep en change requests hebben op de commerciële processen. Jouw aanpak leidt tot deals en intensievere samenwerking. Bij de opdrachtgever acteer je als rolmodel in het sluiten van deals. Daarnaast breng jij het volgende:

  • HBO/WO-niveau binnen een relevant vakgebied (bijvoorbeeld Mechatronica-techniek, WTB, Electro)
  • Aantoonbaar netwerk in de Semiconductor industrie
  • Trackrecord in het realiseren van nieuwe business
  • Hands-on zelfstarter en initiator
  • Neemt eigenaarschap
  • Jager en aanjager, zowel in- als extern
  • Beheerst de Engelse en Duitse taal in woord en geschrift
  • Drive, ambitie én talent om substantieel bij te dragen aan commerciële scherpte, professionalisering en een innovatieve, opportunity driven
Voor nadere informatie over deze vacature kun je contact opnemen met Harry Nauta | mobiel: +31 (0)6 2950 4030 of +31 (0)88 – 5000 500 | Email: nauta@triceps.nl

    Upload hier je CV: