- Triceps: Executive Search –

Channel Program Manager

Channel Program Manager

Als wereldwijde specialist in energiemanagement is onze opdrachtgever de uitdaging aangegaan om de manier waarop mensen en bedrijven energie gebruiken te veranderen. Zij vormt daarmee de essentiële link tussen de energieproductie en het energiegebruik. Binnen de Nederlandse organisatie vindt organisatie-breed een transitie plaats van een meer product georiënteerde organisatie naar een organisatie die trusted partner is voor haar relaties. Solution offering, customer intimacy en het denken in klantgroepen/channels komen centraal te staan in de klantrelatie. Om dit te realiseren worden onder meer de organisatiestructuur & markt-/klantfocus aangepast en worden cultuur, competentie, leiding, leiderschap(stijl), teamsamenstelling en mindset van de hele organisatie in lijn gebracht met deze doelstellingen. Een groter wordende maatschappelijke focus op duurzaamheid en een circulaire economie heeft directe invloed op leveranciersselectie, integratie van energie-management in het proces-management en de kostprijzen in de industriële sector.
De divisie Industrie van onze opdrachtgever heeft een aantal grote klanten in verschillende industrieën en een veelheid aan kleine klanten, in met name de OEM-sector. De grote klanten worden geadresseerd vanuit dedicated Account teams. De markt van kleinere klanten – binnen met name de OEM’s sector – is diffuser en wordt vanuit 5 rayons bediend. Een aantal klanten/orders is prima traceerbaar, een groot aantal klanten is – door de aard van de industrie en de verkoopkanalen – lastiger te volgen. Om de traceerbaarheid van die afzetkanalen te vergroten en daarop gerichte sales activiteiten te ondersteunen, bedenk, ontwikkel en implementeer jij als Channel Program Manager resultaatgerichte marketing programma’s en acties waarbij digitalisering een belangrijke rol speelt. Denk hierbij bijvoorbeeld aan e-commerce programma’s en andere cloud-oplossingen. Maar ook een spaaractie gebaseerd op afname van transactionele producten weet jij gericht in te zetten. Belangrijk is dat jij verantwoordelijkheid neemt voor het opstellen en bewaken van het strategische marketing programma voor de verdere expansie en optimalisatie van de directe en indirecte kanalen. Je signaleert relevante marktontwikkelingen en vertaalt deze naar een (multi-)channel programma.
Je bent een rasechte marketeer met een focus op programma-ontwikkeling en executie in BtoB-industrieën, maakt je de wereld van OEM’s, paneelbouwers en systeem integratoren in no-time eigen en weet als geen ander een veelheid aan verkoop- en marktdata te transformeren in bruikbare informatie om channel programma’s op te stellen. Jij bent opgegroeid in de wereld van digitale informatie, bent geïntrigeerd door de uitdagingen van Industrie 4.0 en schakelt daardoor moeiteloos van het ene platform naar het andere. Natuurlijk ben je creatief en denk jij in mogelijkheden. Maar het echte onderscheid in marketing maak jij door resultaatgerichte en projectgedreven manier van werken. Natuurlijk heb je een prima HBO of Academische achtergrond. Maar veel belangrijker nog is jouw vermogen om de directe relatie tussen leveranciers en OEM’s te doorgronden en te optimaliseren.