- Triceps Executive Search -

Hoofd Production Proces Engineering & Maintenance

Onze opdrachtgever is een succesvol en snelgroeiend hightechbedrijf op gebied van lifescience en medische technologie. Het voorziet een internationaal klantenbestand van innovatieve lab-on-a-chip en MEMS-oplossingen. Die helpen de klanten hun producten en onderzoek te verbeteren en zo bij te dragen aan mensen gezond oud te laten worden. De unieke combinatie van micro- en nanotechnologieën, materialen, microfluïds en MEMS-kennis, bewerkingsmogelijkheden en knowhow, maakt het mogelijk om producten met een hoge toegevoegde waarde te creëren. Het bedrijf heeft eigen afdelingen in productontwikkeling, prototyping diensten, kwaliteit en clean room productie. Gevestigd in het oosten van Nederland (hoofdkantoor) en Duitsland.

Om hen verder te helpen groeien van ontwikkelen en scale-up naar flow zijn wij op zoek naar een Hoofd Production Process Engineering & Maintenance (PPE&M).

Jij geeft leiding aan een talentvol en groeiend team [nu 8 mensen] van hoogopgeleide productie- en onderhoudstechnici die er samen voor zorgen dat de productie probleemloos verloopt en verbetert. Deze goedopgeleide vakspecialisten zijn ambitieus en klaar om een volgende stap te zetten; door zich persoonlijk te ontwikkelen en onder jouw inspirerende leiding als team procesmatig steeds meer efficiency en flow te creëren. Met jouw team zorg je voor de set up van hoogwaardige en complexe productielijnen, proces- en productielijnvrijgaven. Je bent verantwoordelijk voor de transfer van de pilotlijn naar een volumelijn in de fabriek bij new product introductions (NPI’s). Daarbij is elke versie een opstap naar de volgende. Inclusief een intensief en iteratief proces van analyseren, testen en verbeteren inherent aan High Tech development. Je ontwikkelt, bewaakt en beheert continue-verbeterplannen (CI’s). Je hebt de lead in het problem solving proces van intensief testen, root cause analyse en verbeteracties. Verder ben je eindverantwoordelijk voor onderhoud. Typische prestatie-indicatoren zijn productiviteit gerelateerd, zoals uptime en MTTR. In deze brede en veelzijdige rol heb je veel contact met je collega’s van productie, productieplanning en met ontwikkelaars en designspecialisten. Productontwikkeling, productie en productielijnontwikkeling kunnen immers niet los van elkaar gezien worden. Voeg daarbij het belang van klanten, leveranciers, supply chain, kwaliteit en finance en je hebt de complexiteit van deze rol. De verschillende belangen komen bij elkaar in multidisciplinaire projectteams waarin jij een verbindende en centrale rol gaat vervullen. In deze rol rapporteer je aan de Director of Manufacturing en stuur je op kwaliteit, effectiviteit en efficiëntie. Je acteert fulltime vanuit de hoofdvestiging.
Jij bent toe aan je volgende leidinggevende rol in een technisch, snelgroeiend en ambitieus bedrijf. Je beschikt over uitstekende communicatieve vaardigheden en bent voldoende vakvolwassen om mede vorm te geven aan een organisatieonderdeel dat volop in ontwikkeling is. Je hebt continue oog voor verbeteringsmogelijkheden, schakelt soepel tussen verschillende spelers binnen en buiten de organisatie. Bent pragmatisch, resultaatgericht en hanteert een coachende manier van leidinggeven. De technische productie- of assemblagedynamiek bij voorkeur in de high tech is voor jou bekend terrein. Door je ervaring en met jouw persoonlijkheid breng je rust en tegenwicht waar nodig.

Verder heb je:

  • minimaal HBO werk- en denkniveau met technische achtergrond
  • minimaal 6 jaar werkervaring in dynamische productie-omgevingen
  • vloeiende beheersing van Nederlands en Engels
  • ervaring in sturing geven aan multidisciplinaire projectteams
  • kennis van veiligheid en GMP bij voorkeur ervaring in High Tech
  • micro/nanotechnologie, life science of (bio)medische toepassingen onder ISO13485 condities
Voor nadere informatie over deze vacature kun je contact opnemen met Frank Weegink | mobiel: +31 (0)6 21 39 08 1 | weegink@triceps.nl  of Harry Nauta | mobiel +31 (0)6 29 50 40 30 | nauta@triceps.nl

    Upload hier je CV: