- Triceps: Executive Search –

Key Account Manager Contractors

Key Account Manager Contractors

Als wereldwijde specialist in energiemanagement is onze opdrachtgever de uitdaging aangegaan om de manier waarop mensen en bedrijven energie gebruiken te veranderen. Zij vormt daarmee de essentiële link tussen de energieproductie en het energiegebruik. Binnen de Nederlandse organisatie vindt organisatie-breed een transitie plaats van een meer product georiënteerde organisatie naar een organisatie die trusted partner is voor haar relaties. Solution offering, customer intimacy en het denken in klantgroepen/channels komen centraal te staan in de klantrelatie. Om dit te realiseren worden onder meer de organisatiestructuur & markt-/klantfocus aangepast en worden cultuur, competentie, leiding, leiderschap(stijl), teamsamenstelling en mindset van de hele organisatie in lijn gebracht met deze doelstellingen.

De divisie Building Business bestaat uit verschillende channels die in en rond utiliteit en gebouwen opereren. Van transactionele electrotechnische installaties tot en met Internet of Things en Domotica. Het leveren van producten is de basis. Het creëren van oplossingen de uitdaging.

Binnen deze divisie is dringend behoefte aan een commercieel zwaargewicht, rolmodel en ambassadeur in de functie van

Key Account Manager Smart Buildings

Jij wordt gezien als toonaangevend commerciant in bouwend Nederland. Jij levert oplossingen op basis van jouw kennis en opent deuren op basis van jouw netwerk. Jouw senioriteit en persoonlijkheid maken jou tot natuurlijk rolmodel voor het hele sales team. Jij acteert als partner voor alle grote bouwers om state of the art oplossingen voor gebouwen te realiseren. Jij begeeft je van nature gemakkelijk op ieder niveau in deze markt. Brancheverenigingen, kennisinstituten en boardrooms zijn voor jou bekend terrein. En ook inkopers en technisch directeuren weet jij te overtuigen van de toegevoegde waarde van het gehele portfolio van onze opdrachtgever. Van transactionele producten tot multi-disciplinaire oplossingen. Als Key Account Manager neem jij niet alleen het voortouw bij de grootste accounts, jij acteert ook als steunpilaar voor peers en leidinggevenden.

Op basis van customer-intelligence in combinatie met jouw sales-expertise ontwikkel en verfijn jij account-plannen die tot substantiële groei en langjarige relaties leiden. Jij identificeert en ontwikkelt accounts èn sales. Jij neemt volledig eigenaarschap voor de ontwikkeling, bouw en implementatie van de integrale channel strategie. Voor bestaande en vooral ook voor nieuwe klanten.

 • Afgeronde HBO- of WO-opleiding in een relevant vakgebied
 • Customer-centric sales hunter met een winnaars-mentaliteit
 • Visie op en inzicht in de ontwikkelingen in de sector
 • In staat om visie, ontwikkelingen en kansen te vertalen in proposities, business cases en deals
 • Het vermogen om scherpe sales-pitches neer te zetten vanuit een consultative selling perspectief
 • Op je gemak in boardroom èn bouwkeet
 • Ervaring in het ontwikkelen van duidelijke (outside-in, inside-out) account plannen
 • Eigenaarschap in alles dat jou en jouw klanten betreft
 • Bevlogen en gepassioneerd salesdier voor complexe aanbiedingen en tenders
 • Door houding en gedrag draag je bij aan de transitie naar industrieleader
 • Relatiebouwer met lol in deal-closing
 • Professionele en innovatieve teamplayer
Voor meer informatie over de rol, of om jouw interesse kenbaar te maken, neem je contact op met Harmen Stakenburg (+31 (0)6 19 91 25 82) of Harry Nauta (+31 (0)6 29 50 40 30). Jouw sollicitatie kun je richten aan stakenburg@triceps.nl of nauta@triceps.nl.

  Upload hier je CV: