- Triceps: Executive Search –

Key Account Manager Water & Wastewater

Key Account Manager Water & Wastewater

Als wereldwijde specialist in energiemanagement is onze opdrachtgever de uitdaging aangegaan om de manier waarop mensen en bedrijven energie gebruiken te veranderen. Zij vormt daarmee de essentiële link tussen de energieproductie en het energiegebruik. Binnen de Nederlandse organisatie vindt organisatie-breed een transitie plaats van een meer product georiënteerde organisatie naar een organisatie die trusted partner is voor haar relaties. Solution offering, customer intimacy en het denken in klantgroepen/channels komen centraal te staan in de klantrelatie. Om dit te realiseren worden onder meer de organisatiestructuur & markt-/klantfocus aangepast en worden cultuur, competentie, leiding, leiderschap(stijl), teamsamenstelling en mindset van de hele organisatie in lijn gebracht met deze doelstellingen.

De klantgroep ‘Eindgebruikers’ bestaat uit de channels ‘Food & Beverage’, ‘Infra’, ‘Marine’, ‘Industry’ & ‘Water & Wastewater’. Binnen dit laatste channel is dringend behoefte aan een intern en extern boegbeeld, kennisdrager en commerciële stuurman in de rol van

Key Account Manager Water & Wastewater

De divisie Endusers omvat naast producten tevens systemen en services aan waterleidingsbedrijven en waterzuiveringsbedrijven. Zowel de nutsbedrijven als industriële organisaties met eigen waterzuiveringsinstallaties behoren tot de doelgroep. Binnen deze doelgroep word jij gezien als gezichtsbepalend en kennisdrager. Een ‘influencer’ pur sang. Jij begeeft je van nature gemakkelijk op ieder niveau in deze markt. Brancheverenigingen, kennisinstituten en boardrooms zijn voor jou bekend terrein. En ook inkopers en operationeel leiders weet jij te overtuigen van de toegevoegde waarde van het gehele portfolio van onze opdrachtgever. Van transactionele producten tot multi-disciplinaire oplossingen. Als Key Account Manager neem jij niet alleen het voortouw bij de grootste accounts, jij acteert ook als rolmodel voor het gehele salesteam. Binnen en buiten jouw eigen divisie!

Op basis van customer-intelligence in combinatie met jouw sales-expertise ontwikkel en verfijn jij account-plannen die tot substantiële groei en langjarige relaties leiden. Jij identificeert en ontwikkelt accounts èn sales. Jij neemt volledig eigenaarschap voor de ontwikkeling, bouw en implementatie van de integrale channel strategie. Voor bestaande en vooral ook voor nieuwe klanten.

 • Afgeronde HBO- of WO-opleiding in een relevant vakgebied
 • Bewezen track record als oplossingsgerichte influencer in het waterdomein
 • Visie op en inzicht in de ontwikkelingen in de sector
 • In staat om visie, ontwikkelingen en kansen te vertalen in proposities, business cases en deals
 • Focus op short-term resultaten èn long-term relaties
 • Eigenaarschap in alles dat jou en jouw klanten betreft
 • Bevlogen en gepassioneerd beïnvloeder, zowel één-op-één als één-op-veel
 • Door houding en gedrag draag je bij aan de transitie naar industrieleader
 • Relatiebouwer met lol in deal-closing
 • Professionele en innovatieve teamplayer
Voor meer informatie over de rol, of om jouw interesse kenbaar te maken, neem je contact op met Harmen Stakenburg (+31 (0)6 19 91 25 82) of Harry Nauta (+31 (0)6 29 50 40 30). Jouw sollicitatie kun je richten aan stakenburg@triceps.nl of nauta@triceps.nl.

  Upload hier je CV: