- Triceps: Executive Search –

Manager Business Intelligence & Control

Manager Business Intelligence & Control

AME is een high-tech bedrijf met sterke groei ambities dat hoogwaardige elektronische producten ontwikkelt en produceert met een team van circa 250 medewerkers. Het bedrijf is al 20 jaar actief in de top technologische Brainport Eindhoven Regio. Het creëren van nieuwe innovatieve producten die de verwachtingen van klanten overtreffen is daarbij het ondernemingsdoel. Met de focus op product en functionaliteit wordt dit bereikt door de integratie van productontwikkeling en productie. Gedreven door technologie wordt gestreefd naar de beste oplossing door de combinatie van elektrische, mechanische, software en industrial engineering vaardigheden. Door creativiteit, passie, motivatie van de hoogopgeleide medewerkers stelt AME zich als doel winstgevend te groeien.
AME is volop in ontwikkeling en staat aan de vooravond van een substantiële groei. Dit vraagt om scherpe analyses, challenges en duidelijke adviezen van de Manager Business Intelligence & Control, die verantwoordelijk is voor het hele spectrum aan controlling werkzaamheden en nauw samenwerkt met de business, Directie en andere stakeholders. Rapportages en adviezen stellen de directie en aandeelhouders in staat om de (non) financiële performance van AME tijdig bij te sturen. Als Manager Business Intelligence & Control ben je verantwoordelijk voor de kwaliteit van relevante rapportages, en de analyses van de winst- en verliesrekening, balans en managementrapportages. Je houdt je verder bezig met de hele P&L en balans, verbetertrajecten, forecasten, meerjarenprojecties en business cases. Je analyseert de performance van de verschillende afdelingen en producten en verzorgt de challenge over de (verwachte) performance. De werkzaamheden worden uitgevoerd binnen de management control cyclus. In een dynamische setting lever je binnen korte tijdlijnen begrijpbare en richtinggevende adviezen. Daarnaast fungeer je als sparring partner van het business management ten aanzien van uit te voeren ambitieuze plannen; hoe wordt winstgevende groei bereikt, hoe kunnen kosten en risico’s optimaal beheerst worden, hoe moet AME zich voorbereiden om toekomstbestendig te zijn? Je toetst business cases, performance contracten, scorecard, deepdives et cetera, maar je komt ook zelf met voorstellen om de business performance te verbeteren en zorgt voor relevant inzicht en advies. Hiervoor maak je gebruik van verschillende bronnen van expertise om te komen tot de meest geschikte oplossingsrichtingen. Je dan ook werkt nauw samen met business management en directie. Ook werk je in deze rol nauw samen met het accounting team waarbij je rapporteert aan de director Finance & Control.
In een continu veranderende omgeving zijn we op zoek naar iemand met een frisse blik en nieuwe ideeën. We zoeken een resultaatgerichte professional die niet bang is om vragen te stellen en zich proactief opstelt binnen de organisatie. Je bent praktisch ingesteld, kritisch, neemt verantwoordelijkheid en je laat je niet zomaar uit het veld slaan. Minstens zo belangrijk vinden we dat je kunt samenwerken. Daarnaast is het hebben van ervaring binnen een technologie bedrijf belangrijk. De business van AME kenmerkt zich door vergaande automatisering. Je werkt daarom gestructureerd, en hebt interesse in de toepassing van Artificial Intelligence in de geautomatiseerde processen.

Vereisten:

  • Kennis van bedrijfseconomie op WO-niveau met meer dan 6 jaren ervaring, waarvan bij voorkeur de eerste jaren bij een Big-4.
  • Ervaring binnen hi-tech bedrijf
  • Affiniteit met geautomatiseerde systemen SAP en BI t.b.v. analyse en rapportage van financiële gegevens, de samenhang met de geautomatiseerde boekhoudingen en de samenhang met het financial accountingsysteem.
  • Kennis van financiële processen: planning & control cyclus en financial accounting.
  • Sterke analytische vaardigheden die je combineert met een goede mondelinge en schriftelijke uitdrukkingsvaardigheid.
  • “handen uit de mouwen” type, proactief, pragmatisch, resultaatgericht, service-minded, staat sterk in je schoenen en kunt goed samenwerken.

Nieuwsgierig naar de ontwikkelingen binnen je vakgebied en gedreven om het verschil te maken met het team.

Voor meer informatie over de rol, of om jouw interesse kenbaar te maken, neem je contact op met Nico Brokking (+31 (0)6 21 25 35 40) of Eugene Kaerts (+31 (0)6 55 39 88 76). Jouw sollicitatie kun je richten aan brokking@triceps.nl of kaerts@triceps.nl.

    Upload hier je CV: