- Triceps: Executive Search –

Manager Project and Engineering Centre

Manager Project and Engineering Centre

Opdrachtgever is een wereldwijd opererend conglomeraat in elektronica en elektrotechniek dat actief is in verschillende sectoren, zoals industrie, energie en gezondheidszorg. Het bedrijf opereert wereldwijd en heeft haar Nederlandse Hoofdkantoor in de Randstad. Binnen de Nederlandse organisatie is het Project & Engineering Centre met zo’n 40 collegae verantwoordelijk voor voorbereiding en uitvoering van alle (elektrotechnische) projecten. Het Project & Engineering Centre is sterk in ontwikkeling. Er wordt hard gewerkt aan optimalisatie van de inrichting en processen van de afdeling. Voor dit team en als lid van het management team zoeken wij een Manager P&EC.
Als Manager van het Project & Engineering Centre ben jij verantwoordelijk voor alle tendering, engineering en uitvoering/projectmanagement van een veelheid (enkele honderden) projecten per jaar. De huidige manager heeft als opdracht alle processen ten aanzien van tendering tot executie te herdefiniëren. Het wordt jouw uitdaging om deze processen in te bedden in jouw organisatie. Jouw team bestaat voor een belangrijk deel uit zeer ervaren en loyale technici. Vanuit geboren leiderschap neem jij jouw team mee in veranderingen en weet jij een inhoud- en projectgerichte houding te verrijken met een grote (en grootse) customer focus en breng jij de buitenwereld naar binnen. Jij stuurt, coacht en ondersteunt jouw teams richting excellente projectmanagement en -uitvoering. Processen & stage-gates zie jij hierbij als middel en meten & efficiency als vanzelfsprekend. Jij voelt je als een vis in het water in een internationale organisatie waar hiërarchische en functionele lijnen ogenschijnlijk door elkaar lopen. Centrale processen weet jij hierdoor makkelijke en bestendig te adopteren binnen de landenorganisatie. Jij ontwikkelt teams, processen en mensen. Jij plant en creëert visie. Jij vertaalt richtlijnen in begrijpelijke plannen en volgt deze op. Als vertegenwoordiger van het Global Operations team ben jij tevens lid van het Management team in Nederland.
Jij wordt door jouw omgeving gezien als een leider pur-sang. Met een natuurlijke autoriteit weet jij mensen en teams te ontwikkelen, te veranderen en te binden. Hiermee heb jij laten zien dat het uitvoeren van technisch complexe projecten wel degelijk gepaard kan gaan met een grote markt- en klanten focus. Jij brengt buiten naar binnen en processen tot excellentie. Jij hebt verschillende rollen binnen organisaties vervuld. Opgeteld maken deze jou specialist in het ‘relatiegericht’ maken van ‘technisch inhoudelijken’. Je weet projectleiders, engineers en uitvoerders optimaal samen te laten werken. Met elkaar, maar vooral ook met klanten. Bedrijfkundig en communicatief vernuft combineer jij met relevante technische kennis.