- Triceps: Executive Search –

Manager Sales - divisie installateurs

Manager Sales - divisie installateurs

Als wereldwijde specialist in energiemanagement is onze opdrachtgever de uitdaging aangegaan om de manier waarop mensen en bedrijven energie gebruiken te veranderen. Zij vormt daarmee de essentiële link tussen de energieproductie en het energiegebruik. Binnen de Nederlandse organisatie vindt organisatie-breed een transitie plaats van een meer product georiënteerde organisatie naar een organisatie die trusted partner is voor haar relaties. Solution offering, customer intimacy en het denken in klantgroepen/channels komen centraal te staan in de klantrelatie. Om dit te realiseren worden onder meer de organisatiestructuur & markt-/klantfocus aangepast en worden cultuur, competentie, leiding, leiderschap(stijl), teamsamenstelling en mindset van de hele organisatie in lijn gebracht met deze doelstellingen. Binnen de divisie Installateurs & Distributeurs heeft men zich daarnaast tot doel gesteld om via een slimme ketenbewerking sales en marktaandeel bovengemiddeld te laten groeien. Om dit transitie proces gedurende de komende jaren te versnellen en de talent-pool van de organisatie future-proof te maken zoeken wij voor de divisie Installateurs & Distributeurs Nederland een Channel Sales Manager Middelgrote Installateurs.
Als Channel Sales Manager Middelgrote Installateurs geef jij sturing aan de professionalisering van de sales strategie binnen een diffuus speelveld van een veelheid aan middelgrote installateurs. In een traditionele industrie met een evenzo traditioneel afzetkanaal weet jij door een onderscheidende ketenbenadering en propositie natuurlijke partnerships te creëren en uit te bouwen. Hiertoe ontwikkel, bouw, implementeer en werk jij mee aan een integrale channel strategie. Je operationaliseert en structureert de nieuwe strategie, channel programma’s en sales processen. De goed ontwikkelde farmer-kwaliteiten van jouw team van 5-8 accountmanagers ontwikkel jij gericht richting een hunters-mentaliteit. Dit leidt tot cross-sell, up-sell en deep–sell programma’s, optimale klanttevredenheid en substantiële omzetgroei.
Je weet als geen ander de gehele keten in een BtB industrie te doorgronden. Jij kent de wereld van installateurs als jouw broekzak, of maakt je die binnen no-time eigen. Hierdoor schep jij helderheid in een diffuus kanaal waardoor je gerichte sales optimalisatieprogramma’s kunt ontwikkelen. Jij bent in staat hunters-kwaliteiten te ontwikkelen in sales-teams. Als natuurlijk leider sta je hierbij voor, maar ook tussen de troepen. Daarnaast herken jij je in het volgende:

  • academisch niveau met minimaal een afgeronde technische HBO opleiding
  • aantoonbare ervaring in optimaliseren van BtB-sales strategie vanuit ketenbenadering
  • brengt drive en energie in ambitie en executie
  • ervaring met het coachen van transitie van product- naar klantoriëntatie
  • balans tussen strategie en operatie
  • goed gevoel voor het opereren binnen de wereld van mid-size installateurs
  • drive, ambitie èn talent om door te groeien binnen de organisatie