- Triceps: Executive Search –

Manager Sales

Manager Sales

Als wereldwijde specialist in energiemanagement is onze opdrachtgever de uitdaging aangegaan om de manier waarop mensen en bedrijven energie gebruiken te veranderen. Zij vormt daarmee de essentiële link tussen de energieproductie en het energiegebruik. Binnen de Nederlandse organisatie vindt organisatie-breed een transitie plaats van een meer product georiënteerde organisatie naar een organisatie die trusted partner is voor haar relaties. Solution offering, customer intimacy en het denken in klantgroepen/channels komen centraal te staan in de klantrelatie. Om dit te realiseren worden onder meer de organisatiestructuur & markt-/klantfocus aangepast en worden cultuur, competentie, leiding, leiderschap(stijl), teamsamenstelling en mindset van de hele organisatie in lijn gebracht met deze doelstellingen.

Om dit transitie proces gedurende de komende jaren te versnellen en de talent-pool van de organisatie future-proof te maken zoeken wij voor de divisie Partner Projects Nederland een Channel Sales Manager Contractors.

Als Manager Sales geef jij sturing aan de operationalisering van de sales strategie voor alle contractors binnen het Partner Projects-segment. Binnen de Nederlandse organisatie is dit veruit het grootste segment met veel groeipotentieel. Jij ontwikkelt, bouwt, implementeert en werkt mee aan een integrale channel strategie voor de klantgroep ‘grote en middelgrote installateurs’. Je operationaliseert en structureert de nieuwe strategie, creëert frame-agreements, channel programma’s en sales processen. Op basis van customer-intelligence ontwikkel en verfijn jij accountmanagement plannen die tot een optimale klanttevredenheid en substantiële omzetgroei leiden. Hiertoe stuur jij een team van 6 – overwegend jonge – specialisten aan. Jij coacht en empowert hen naar een high performance team dat als toonbeeld voor de gehele organisatie dient.
Je bent een hunter èn gedreven door het bouwen en onderhouden van relaties. Jij kent de wereld van grote contractors als jouw broekzak en opereert met gemak op C-level. Jij combineert maturity in sales-skills met een natuurlijke drive tot continue verbeteringen. Jij bent een krachtig leider die ownership neemt en focus bewaakt binnen de internationale complexiteit van de organisatie en haar klanten. Met charme en diplomatie speel jij kort op de bal. Niet alleen als coach, zeker ook als speler. Als volwaardig teamlid acteer jij óók als rolmodel in het sluiten van deals. Daarnaast herken jij je in het volgende:

  • WO-niveau binnen een relevant vakgebied (bijvoorbeeld Energie-techniek, WTB, Electro, Technische Bedrijfskunde)
  • een aantoonbaar netwerk in de Nederlandse contractors-sector
  • ervaring in het coachen, ontwikkelen en professionaliseren van medewerkers en teams
  • ervaring met het managen van transitie van product- naar klantoriëntatie
  • balans tussen strategie en operatie
  • goed gevoel voor het opereren binnen een internationale matrix-organisatie
  • drive, ambitie èn talent om door te groeien binnen de organisatie