- Triceps: Executive Search –

Business Development Manager

New Business Development Manager Packaging & Material Handling

Als Robotics & Motion kenner zie jij direct de unieke toegevoegde waarde van de oplossingen van de opdrachtgever. Je weet dit moeiteloos te plaatsen binnen het concurrentiespeelveld waardoor je potentiële klanten overtuigd van de added value van jouw oplossingen, je hebt inhoudelijk kennis van de processen. Je kent alle relevante bedrijven en mensen binnen de Packaging en Material Handling industrie in Nederland. Deuren worden geopend om wie jij bent en het vertrouwen dat men heeft in jou als partner in techniek. Jij wordt gedreven door het vinden van nieuwe klanten. Het verder onderhouden van relaties en ‘farmen’ laat jij graag over aan collega’s. Jij kikt op acquisitie en scoren. Jouw charme opent deuren, jouw kennis van zaken leidt tot deals. Vanuit de totale propositie van jouw organisatie kom je snel tot oplossingen die leiden tot nieuwe relaties. Als volwaardig teamlid acteer jij als rolmodel in het sluiten van deals. Binnen een klein dedicated team heb jij de verantwoordelijkheid over de gehele markt van Packaging & Material Handling. Daarnaast herken jij je in het volgende:

  • HBO/WO-niveau binnen een relevant vakgebied (bijvoorbeeld Mechatronica-techniek, WTB, Electro)
  • een aantoonbaar netwerk in de Nederlandse Packaging & Material Handling industrie
  • een trackrecord in realiseren van new business
  • ervaring met solution-selling in een van oudsher traditionele markt
  • hunter pur sang. Jager en aanjager. Zowel in- als extern
  • goed gevoel voor het opereren binnen een internationale matrix-organisatie
  • drive, ambitie èn talent om door te groeien binnen de organisatie
De divisie Industrie heeft op dit moment een groot aantal Paneelbouwers, Systeem Integratoren en Machinebouwers als klant. Zij worden geadresseerd door 2 teams met dedicated Account Managers. Om de impact van de divisie in de totale markt van industriële eindgebruikers te vergroten is afgelopen periode een nieuwe afdeling te gecreëerd: Business Development Industrie. Als New Business Development Manager ben jij verantwoordelijk voor het winnen van nieuwe klanten. De markt van Packaging & Material Handling is jouw domein. Van Groningen tot Maastricht, van Rotterdam tot Enschede, jij bent de deuropener voor deze specifieke doelgroep. Opdrachtgever heeft de laatste jaren stevig gezaaid in deze markt en is nu op zoek naar een Hunter die doorgaat met zaaien en tegelijkertijd gaat voor forse groei. Met kennis van de industrie een inbreng hebben in oplossingen die de klant zoekt is de basis. Een gedreven salespersoon die, met behulp van engineering, een deal tot stand brengt is de andere kant. Een balans tussen dealflow en maakbare proposities is de uitdaging. Jouw eigen technische bagage is behoorlijk en je kunt moeiteloos bouwen op een team van application engineers met een groot technisch vernuft en inhoudelijke expertise. Jij betrekt ze waar nodig en samen met hen realiseer jij explosieve groei. Marktleiderschap is het doel.
Als wereldwijde specialist in energiemanagement is onze opdrachtgever de uitdaging aangegaan om de manier waarop mensen en bedrijven energie gebruiken te veranderen. Zij vormt daarmee de essentiële link tussen de energieproductie en het energiegebruik. Binnen de Nederlandse organisatie vindt organisatie-breed een transitie plaats van een meer product georiënteerde organisatie naar een organisatie die trusted partner is voor haar relaties. Solution offering, customer intimacy en het denken in klantgroepen/channels komen centraal te staan in de klantrelatie. Om dit te realiseren worden onder meer de organisatiestructuur & markt-/klantfocus aangepast en worden cultuur, competentie, leiding, leiderschap(stijl), teamsamenstelling en mindset van de hele organisatie in lijn gebracht met deze doelstellingen. Om dit transitie proces gedurende de komende jaren te versnellen en de talent-pool van de organisatie future-proof te maken zoeken wij voor de divisie Industrie Nederland een New Business Development Manager Packaging & Material Handling
Voor meer informatie over de rol, of om jouw interesse kenbaar te maken, neem je contact op met Harmen Stakenburg (+31 (0)6 19 91 25 82) of Harry Nauta (+31 (0)6 29 50 40 30). Jouw sollicitatie kun je richten aan stakenburg@triceps.nl of nauta@triceps.nl.

    Upload hier je CV: