- Triceps: Executive Search –

Partner Account Manager Building Automation

Partner Account Manager Building Automation (reeds vervuld)

Je bent als geboren commerciant gedreven door het bouwen en onderhouden van relaties. Jij kent de wereld van gebouwautomatisering als jouw broekzak en schept op het juiste niveau vertrouwen. Jij combineert maturity in business development-skills met drive tot continue groei. Jij bent een krachtig partner die ownership neemt en focus creëert bij de uitvoering van de gerichte channel-strategie. Vanuit de totale propositie van jouw organisatie kom je snel tot oplossingen die leiden tot double-digit groei. Hiertoe faciliteer jij snellere en efficiëntere partnerprocessen en ben je continue op zoek naar nieuwe partners.  Daarnaast herken jij je in het volgende:

  • HBO-/WO niveau binnen een relevant vakgebied (bijvoorbeed Energie-techniek, Electro, Technische Bedrijfskunde)
  • Schakelt makkelijk tussen deal-closing en relatiebeheer
  • Creëert van nature vertrouwen in samenwerkingsrelaties
  • Een aantoonbaar netwerk in de wereld van gebouwautomatisering
  • Ervaring in het creëren en ontwikkelen van partnerships
  • Ervaring met het managen van transitie van product- naar solution selling
  • Goed gevoel voor het opereren binnen een international matrix-organisatie
  • Drive, ambitie èn talent om door te groeien binnen de organisatie
De uitdaging in deze rol zit met name in het realiseren van grote groei in omzet. Dit doe je door aansturing en ondersteuning van bestaande en nieuwe partners; met name installateurs in gebouwautomatisering (ENGIE, Croon, Van Dam, Kropman, Hotraco en vele meer). Daarnaast ondersteun je de verschillende Sales en Account Managers van jouw eigen organisatie. Hiertoe is een ambitieus doel gesteld: het verdubbelen van het aantal partners gedurende de komende 2 jaar. Om de impact van de divisie in de totale markt te vergroten is besloten het team uit te breiden en een nog scherpere focus aan te brengen. Als Partner Account Manager geef jij sturing aan de partnerontwikkeling en realiseer jij een gerichte marktpositionering en benadering ten behoeve van (nieuwe) partners. Op basis van customer-intelligence ontwikkel en verfijn jij accountmanagement plannen die tot substantiële groei. Hiertoe neem jij account-verantwoordelijkheid voor een aantal grote partners en prospects. Deal-closing is voor jouw de kers op de taart!
Als wereldwijde specialist in energiemanagement is onze opdrachtgever de uitdaging aangegaan om de manier waarop mensen en bedrijven energie gebruiken te veranderen. Zij vormt daarmee de essentiële link tussen de energieproductie en het energiegebruik. Binnen de Nederlandse organisatie vindt organisatie-breed een transitie plaats van een meer product georiënteerde organisatie naar een organisatie die trusted partner is voor haar relaties. Solution offering, customer intimacy en het denken in klantgroepen/channels komen centraal te staan in de klantrelatie. Om dit te realiseren worden onder meer de organisatiestructuur & markt-/klantfocus aangepast en worden cultuur, competentie, leiding, leiderschap(stijl), teamsamenstelling en mindset van de hele organisatie in lijn gebracht met deze doelstellingen. Om dit transitie proces gedurende de komende jaren te versnellen en bij te dragen aan een future-proof organisatie zoeken wij een sales professional met focus op het ontwikkelen van sterke en duurzame partnerrelaties met system integrators/HVAC.
Voor meer informatie over de rol, of om jouw interesse kenbaar te maken, neem je contact op met Harmen Stakenburg (+31 (0)6 19 91 25 82). Jouw sollicitatie kun je richten aan stakenburg@triceps.nl.

    Upload hier je CV: