- Triceps: Executive Search –

Pre-Sales Manager Slimme Gebouwen

Pre-Sales Manager Slimme Gebouwen

Als wereldwijde specialist in energiemanagement is onze opdrachtgever de uitdaging aangegaan om de manier waarop mensen en bedrijven energie gebruiken te veranderen. Zij vormt daarmee de essentiële link tussen de energieproductie en het energiegebruik. Binnen de Nederlandse organisatie vindt organisatie-breed een transitie plaats van een meer product georiënteerde organisatie naar een organisatie die trusted partner is voor haar relaties. Solution offering, customer intimacy en het denken in klantgroepen/channels komen centraal te staan in de klantrelatie. Om dit te realiseren worden onder meer de organisatiestructuur & markt-/klantfocus aangepast en worden cultuur, competentie, leiding, leiderschap(stijl), teamsamenstelling en mindset van de hele organisatie in lijn gebracht met deze doelstellingen.

De divisie Building Business bestaat uit verschillende channels die in en rond utiliteit en gebouwen opereren. De digitalisering van de bouwsector, onder de noemers IoT en Property Technology, transformeert de fundamentele waarden van commercieel vastgoed. Als Key Account Manager Specifiers bepaal jij hoe opdrachtgever waarde toevoegt aan deze transformatie. Door intensieve relaties te ontwikkelen en te onderhouden met alle technisch adviseurs en voorschrijvende partijen zet jij opdrachtgever op de kaart als leidende partij in Gebouwen 4.0.

Binnen deze divisie is dringend behoefte aan een commercieel missionaris, rolmodel en ambassadeur in de functie van

Pre-Sales Manager Slimme Gebouwen

De afdeling Building Business is de grootste divisie binnen de Nederlandse activiteiten van onze opdrachtgever. Voor het succes van de divisie speelt pre-sales een essentiële rol. Binnen deze divisie ben jij als Key-Account Manager samen met jouw collega’s Application experts en Solution Architects verantwoordelijk voor alle pre-sales activiteiten. Jij richt je voor het hele Building Solutions diensten- en productenpakket met name op projectontwikkelaars en specifiers. Je zet de standaard en meer in pre-sales! Jouw verkoop-drive is gericht op groei in kwaliteit (van pre-sales naar sales consultancy) en kwantiteit. Jij ondersteunt de andere Business channels met gerichte pre-sales activiteiten en verhoogt de conversie en hit rate van tendertrajecten. Jij acteert als rolmodel naar jouw peers binnen en buiten jouw divisie. Je rapporteert aan de Manager Building Solutions.
 • Een afgeronde Bachelor of Master opleiding op (elektro-)technisch gebied
 • Ruime ervaring in een commerciële/technische rol binnen bouwend Nederland
 • Sterk in het bouwen van proposities en business cases
 • Bedreven consultative seller in traditionele markten
 • Is, denkt en doet vernieuwend; liever 4.0 dan 2.1
 • Zet vanuit kennis en empathie scherpe sales pitches neer
 • Ervaring in het ontwikkelen van duidelijke (outside-in, inside-out) account plannen
 • Bevlogen en gepassioneerd salesdier voor complexe aanbiedingen en tenders
 • Door houding en gedrag draag je bij aan de transitie van follower naar industrieleader
 • Bouwer aan oplossingen en partnerships voor de toekomst
 • Professionele en innovatieve teamplayer
Voor meer informatie over de rol, of om jouw interesse kenbaar te maken, neem je contact op met Harmen Stakenburg (+31 (0)6 19 91 25 82) of Harry Nauta (+31 (0)6 29 50 40 30). Jouw sollicitatie kun je richten aan stakenburg@triceps.nl of nauta@triceps.nl.

  Upload hier je CV: