- Triceps: Executive Search –

Program Manager Smart Buildings

Program Manager Smart Buildings

Als wereldwijde specialist in energiemanagement is onze opdrachtgever de uitdaging aangegaan om de manier waarop mensen en bedrijven energie gebruiken te veranderen. Zij vormt daarmee de essentiële link tussen de energieproductie en het energiegebruik. Binnen de Nederlandse organisatie vindt organisatie-breed een transitie plaats van een meer product georiënteerde organisatie naar een organisatie die trusted partner is voor haar relaties. Solution offering, customer intimacy en het denken in klantgroepen/channels komen centraal te staan in de klantrelatie. Om dit te realiseren worden onder meer de organisatiestructuur & markt-/klantfocus aangepast en worden cultuur, competentie, leiding, leiderschap(stijl), teamsamenstelling en mindset van de hele organisatie in lijn gebracht met deze doelstellingen.

De divisie Building Business bestaat uit verschillende channels die in en rond utiliteit en gebouwen opereren. Van transactionele electrotechnische installaties tot en met Internet of Things en Domotica. Het leveren van producten is de basis. Het creëren van oplossingen de uitdaging.

Binnen deze divisie is dringend behoefte aan een commerciële, creatieve channel marketeer in de functie van

Channel Program Manager Smart Buildings

Om de tractie in de diverse afzetkanalen van de divisie Building Business te vergroten en daarop gerichte sales activiteiten te ondersteunen, bedenk, ontwikkel en implementeer jij als Channel Program Manager resultaatgerichte marketing programma’s en acties in een mix van above-the-line, en below-the-line activiteiten. Een variatie van zowel e-commerce programma’s, cloud-oplossingen als ook klassiekere spaaracties gebaseerd op afname van transactionele producten weet jij gericht in te zetten. Belangrijk is dat jij verantwoordelijkheid neemt voor het opstellen en bewaken van het strategische marketing programma voor de verdere expansie en optimalisatie van de directe en indirecte kanalen. Je signaleert relevante marktontwikkelingen en vertaalt deze naar een (multi-) channel programma.
Je bent een rasechte marketeer met een focus op programma-ontwikkeling en executie in BtoB-industrieën, maakt je de wereld van bouwend en installerend Nederland in  no-time eigen en weet als geen ander een veelheid aan verkoop- en marktdata te transformeren in bruikbare informatie om channel programma’s op te stellen. Jij bent opgegroeid in de wereld van digitale informatie, bent geïntrigeerd door de uitdagingen van Gebouwen 4.0 en schakelt daardoor moeiteloos van het ene platform naar het andere. Natuurlijk ben je creatief en denk jij in mogelijkheden. Maar het echte onderscheid in marketing maak jij door jouw resultaatgerichte en project gedreven manier van werken. Natuurlijk heb je een prima HBO of Academische achtergrond. Maar veel belangrijker nog is jouw vermogen om de directe relatie tussen leveranciers en de bouwsector te doorgronden en te optimaliseren.
Harry Nauta | Phone: +31 (0)6 29504030| Email: nauta@triceps.nl and/or Harmen Stakenburg | Phone: +31 (0)6 19912582

    Upload hier je CV: