- Triceps: Executive Search –

Sales Leader Service and Spare Parts

Sales Leader Service and Spare Parts

Onze opdrachtgever is een wereldwijd opererend conglomeraat in elektronica en elektrotechniek dat actief is in verschillende sectoren, zoals industrie, energie en gezondheidszorg. Het bedrijf opereert wereldwijd en heeft haar Nederlandse Hoofdkantoor in de Randstad. Binnen de Nederlandse organisatie is Afdeling Service verantwoordelijk voor de verkoop en uitvoering van servicecontracten en reserve- en vervangingsonderdelen. Binnen deze afdeling wordt onderscheid gemaakt tussen de commerciele functies en de technische functies. De Sales Leader Service & Spare Parts is verantwoordelijk voor een diversiteit van zo’n 15-20 commerciele rollen. Ter opvolging van het komend vertrek van de huidige Sales Leader, zoeken wij een Sales Leader Service & Spare Parts.
De huidige manager heeft door focus en sturing een substantiële Year on Year growth gerealiseerd. De afdeling heeft grote ambities: verdere double digit growth. Om dit mogelijk te maken en de organisatie hierop voor te bereiden en in te richten is bewust gekozen voor een consolidatiejaar. Gedurende dit jaar ligt een grote focus op het bouwen van processen en nieuwe conventies in samenwerking op lokaal, maar zeker ook mondiaal niveau. Recent is de uitvoering van de Service activiteiten onder gebracht bij een dedicated manager om nog meer commerciële slagkracht vrij te maken. De Sales Leader mag deze slagkracht verder richten, zowel in de diepte van de markt (focus op VIP klanten) als de breedte van de eigen organisatie en de samenwerking met de Service Marketing en Uitvoering. De Sales Leader stuurt en coacht zijn eigen mensen op basis van focus, targets en excellente sales processen. Hij acteert als peer & sparringpartner van de Business Unit Sales teams teneinde Service & Spare Parts een prominentere plek te geven in alle geledingen van de organisatie.
Jij brengt commercieel denken en handelen in de haarvaten van technici. Met een relevante master degree in (electrical-) engineering heb jij jijzelf al snel ondergedompeld in commercie. Je weet als leider de technische en commerciële verbinding te maken en de afdeling efficiënt, scherp en vooral commercieel èn klantgericht te maken. Jij combineert vakvolwassenheid in jouw vak met een hoog energy-level. Door jouw kennis en sterke persoonlijkheid ben jij een vanzelfsprekende autoriteit op jouw vakgebied. Zelfbewust en diplomatiek stuur jij als natuurlijk leider alles dat met jouw portfolio te maken heeft. Met focus op klanten èn resultaten overtuig èn beïnvloed jij al jouw stakeholders.