- Triceps: Executive Search –

Sales Manager Business Development

Sales Manager Business Development Paneelbouw

Je bent als geboren commerciant gedreven door het bouwen en onderhouden van relaties. Jij kent de wereld van paneelbouwer Midden- en Zuid-Nederland als jouw broekzak en schept op het juiste niveau vertrouwen. Jij combineert maturity in business development-skills met drive tot continue groei. Jij bent een krachtig partner die ownership neemt en focus creëert bij de uitvoering van de gerichte channel-strategie. Vanuit de totale propositie van jouw organisatie kom je snel tot oplossingen die leiden tot langjarige en intensieve relaties. Als channel salesmanager business development acteer jij óók als rolmodel in het sluiten van partner-agreements. Daarnaast herken jij je in het volgende:

  • HBO-/WO niveau binnen een relevant vakgebied (bijvoorbeed Energie-techniek, Electro, Technische Bedrijfskunde
  • Creëert van nature vertrouwen in samenwerkingsrelaties
  • Een aantoonbaar netwerk in de Nederlandse paneelbouw
  • Ervaring in het creëren en ontwikkelen van pertnerships
  • Ervaring met het managen van transitie van product- naar solution selling
  • Balans tussen business development en deal-closing
  • Goed gevoel voor het opereren binnen een international matrix-organisatie
  • Drive, ambitie èn talent om door te groeien binnen de organisatie
De uitdaging in deze rol zit met name in de markt van een groot aantal middelgrote Paneelbouwers, leverend aan industriële eindgebruikers en de installatie branche markt is de salesstrategie gebouwd rondom het aangaan en ontwikkelen van duurzame partnerrelaties. Hiertoe is een ambitieus doel gesteld: het verdrievoudigen van het aantal partners gedurende de komende 1,5 jaar. Zij worden geadresseerd door een klein team van dedicated Business Developers. Om de impact van de divisie in de totale markt te vergroten is besloten het team uit te breiden en een nieuwe focus aan te brengen. Als accountmanagers geef jij sturing aan de partnerontwikkeling en realiseer jij een gerichte marktpositionering en benadering ten behoeve van nieuwe partners. Je geeft uitvoering aan de nieuwe strategie en partner programma’s. Op basis van customer-intelligence ontwikkel en verfijn jij accountmanagement plannen die tot substantiële groei van het aantal strategische samenwerkingen en langjarige relaties leiden. Hiertoe neem jij account-verantwoordelijkheid voor een aantal grote partners en prospects.
Als wereldwijde specialist in energiemanagement is onze opdrachtgever de uitdaging aangegaan om de manier waarop mensen en bedrijven energie gebruiken te veranderen. Zij vormt daarmee de essentiële link tussen de energieproductie en het energiegebruik. Binnen de Nederlandse organisatie vindt organisatie-breed een transitie plaats van een meer product georiënteerde organisatie naar een organisatie die trusted partner is voor haar relaties. Solution offering, customer intimacy en het denken in klantgroepen/channels komen centraal te staan in de klantrelatie. Om dit te realiseren worden onder meer de organisatiestructuur & markt-/klantfocus aangepast en worden cultuur, competentie, leiding, leiderschap(stijl), teamsamenstelling en mindset van de hele organisatie in lijn gebracht met deze doelstellingen. Om dit transitie proces gedurende de komende jaren te versnellen en bij te dragen aan een future-proof organisatie zoeken wij een sales professional met focus op het ontwikkelen van sterke en duurzame partnerrelaties met paneelbouwers.
Voor meer informatie over de rol, of om jouw interesse kenbaar te maken, neem je contact op met Harmen Stakenburg (+31 (0)6 19 91 25 82) of Harry Nauta (+31 (0)6 29 50 40 30). Jouw sollicitatie kun je richten aan stakenburg@triceps.nl of nauta@triceps.nl.

    Upload hier je CV: