De ene helft van Nederland coacht de ander helft. Bij welke helft hoor jij? In de Avondshow stak Arjan Lubach onlangs de draak met coaching. Het item is de moeite van het kijken waard. Ook het instagramaccount ‘Onpersoonlijkegroei’ is hilarisch. Er wordt geridiculiseerd en er valt veel te lachen & te verbazen als wordt ingezoomd op het aanbod van allerhande vormen van hulp om ‘succesvol’ te worden of om persoonlijke tegenslag & ongemak te overwinnen. Het goede nieuws: “Je mag zijn wie je bent!”

Is de stortvloed aan coaches en coachingsvormen, ook in de vorm van klinkklare kolder, een ‘sign of the time’ en het gevolg van individualisering, ontzuiling en flexibilisering? Of is het vooral met een handig verdienmodel inspelen op het in Homo Sapiens verankerde verlangen naar houvast en zekerheid?

Gelukkig mag iedereen dat zelf bepalen.

Op hun verzoek hielpen wij 26 jaar geleden professionals en managers om beter te worden in hun vak. Door te luisteren en hun na te laten denken over hun gedragseigenschappen en zich te helpen focussen op gewenste veranderingen. Een mengvorm van adviseren, meedenken en mentoring.

Coaching noemden wij dat eind jaren ’90 nog niet. Het was namelijk de ‘consultancy-periode’; de ene helft van Nederland adviseerde de andere helft. Maar ook tijden veranderen.

Nu coacht de ene helft van Nederland de andere helft – Op wiens advies dat is gebeurd weten we niet. We weten wel dat Triceps sinds 1996 mensen met succes en meetbare resultaten helpt in hun persoonlijke en professionele ontwikkeling. De ridiculisering van Lubach c.s. zorgt voor gezonde relativering en nieuwe inzichten; een belangrijke tool bij coaching!

Triceps helpt leiders en organisaties hun doelen te bereiken. Door onze matching, coaching en chief on demand schakel jij als executive of bedrijf door naar de volgende versnelling.

Search & Talentbank
Coaching & Outplacement
CoD & Interim