- Triceps: Executive Search –

Commercieel Directeur - divisie building business

Commercieel Directeur - divisie building business

Als wereldwijde specialist in energiemanagement is onze opdrachtgever de uitdaging aangegaan om de manier waarop mensen en bedrijven energie gebruiken te veranderen. Zij vormt daarmee de essentiële link tussen de energieproductie en het energiegebruik. Binnen de Nederlandse organisatie vindt organisatie-breed een transitie plaats van een meer product georiënteerde organisatie naar een organisatie die trusted partner is voor haar relaties. Solution offering, customer intimacy en het denken in klantgroepen/channels komen centraal te staan in de klantrelatie. Om dit te realiseren worden onder meer de organisatiestructuur & markt-/klantfocus aangepast en worden cultuur, competentie, leiding, leiderschap(stijl), teamsamenstelling en mindset van de hele organisatie in lijn gebracht met deze doelstellingen. Om dit transitie proces gedurende de komende jaren te versnellen en bij te dragen aan een future-proof organisatie zoeken wij een VP Building Business.
Als commercieel leider neem jij P&L verantwoordelijkheid voor de grootste divisie binnen Nederland (€100milj.). Jij ontwikkelt, bouwt en implementeert een integrale channel strategie voor de divisie. Op basis van customer-intelligence geef jij verder richting aan de groei strategie voor jouw channels/afdelingen contractors/midsized installers, system integrators & paneelbouwers en retail/distributiekanalaen. Jij coacht en empowert jouw 4 afdelingen (40 fte) naar high performance teams, die als benchmark voor de gehele organisatie dienen.

Je bent (h)erkend als leider en thought leader in de building-industrie. Je creëert van nature duurzame partnerships vanuit de overtuiging dat het combineren van de kracht van diverse partijen tot betere oplossingen leidt. Als commercieel directeur vertaal je de marktontwikkelingen outside in en zorg je voor een transitie van de organisatie naar customer excellence. Jij bent een krachtig leider die ownership neemt en focus bewaakt binnen de internationale complexiteit van de organisatie en haar klanten. Met charme en diplomatie speel jij kort op de bal. Als gezicht en boegbeeld, zowel intern als extern. Als leider van de grootste divisie binnen Nederland acteer je ook als coach en rolmodel naar jouw peers. Dit maakt jou van nature een potentieel successor voor de country president. Daarnaast neem je het volgende mee:

  • WO-niveau binnen een relevant vakgebied (bijvoorbeeld Energie-techniek, WTB, Electro, Technische Bedrijfskunde)
  • een aantoonbaar netwerk in de wereld van installateurs, paneelbouwers, system integrators en distributeurs
  • ervaring in het coachen, ontwikkelen en professionaliseren van teams van follower naar industrie leader
  • ervaring met het managen van transitie van product- naar klantoriëntatie
  • gericht op groei en ambitie van mensen en markten
  • balans tussen strategie en operatie
  • goed gevoel voor het opereren binnen een internationale matrix-organisatie