Triceps diensten voor scale-ups

Opschalen? Dat betekent: je businessplan up and running hebben en ervoor zorgen dat je snel kunt groeien. Rondom het idee van de start-up die je ooit was, moet je nu de perfecte organisatie voor de toekomst bouwen. Daarvoor is het een vereiste dat jij je stevig onderscheidt. Met je talent, met het aanwezige of nog te vergaren kapitaal, met je stakeholders en ten opzichte van je concurrenten. Het functiehuis, nieuwe technologieën en verdienmodellen ontwikkelen; alles moet nog ontworpen en geïmplementeerd worden. Tegelijkertijd verzamel je data en insights om op koers te blijven en je door te ontwikkelen.

Een uitdaging? Jazeker. Maar onzeker worden? Dat hoeft niet.

Scale-ups willen zich waarmaken

Bij Triceps houden we van organisaties die gaan opschalen. Met in totaal ruim 300 jaar (inter)nationale managementervaring voor profit en non-profit start-ups, scale-ups, MKB en corporates en met de jaarlijkse begeleiding van ruim 1500 talenten en executives herkennen we onmiddellijk welke uitdagingen én belemmeringen optreden bij groei. Het is belangrijk die in beeld te brengen voor onder meer de processen, de teams, de structuur en cultuur en het leiderschap. Triceps signaleert kansen en risico’s vroegtijdig, anticipeert erop en versterkt zo je business. Voorbeelden van scale-ups voor wie we werken: Secure Link, Nemo Healthcare en Invert Robotics. Bekijk ook onze referenties!
Soms moet je eraan geloven: wil je met je scale-up succesvol zijn dan is een High Performing Team noodzakelijk. Triceps helpt je hierbij. Ons motto luidt niet voor niets: ‘Developing talents, improving business.’

  • Team- en individuele coaching, assessments en job validation helpen je bij het analyseren, samenstellen en ontwikkelen van de talenten binnen je scale-up. Een CHRO on Demand kan hierbij helpen. Eventueel kan met gebruikmaking van Executive Search of Talentbank vlot en vakkundig versterkt worden.
  • Focus op zaken als SMART-doelstellingen, KPI’s, cashflow, financieringsbehoefte en margeontwikkeling is essentieel.
  • Samen met jou bepalen we de mate van schaalbaarheid. Met een uitgebreide set instrumenten richten we ons op jouw team en geven je grip op cijfers.
  • We valideren managementinformatie, professionaliseren financiële functies, maken de bedrijfsvoering en financieringsbehoefte inzichtelijk en optimaliseren het werkkapitaal. Waar nodig worden alternatieve financieringsmogelijkheden onderzocht óf springt een CFO on Demand van Triceps tijdelijk bij.
Triceps weet hoe kostbaar tijd is, zeker voor jouw scale-up. We beloven daarom dat we vlot resultaat boeken: binnen zes maanden staat er het juiste team.

Iedereen staat op scherp: er vindt continu verbetering plaats. Gedragsveranderingen zijn meetbaar, er is realtime feedback over KPI’s en het resultaat en de financieringsmix is optimaal geregeld.

Ben jij er ook aan toe je waar te maken als scale-up? Neem contact op met Triceps op 088-5000500 of met jouw eigen Triceps contactpersoon om de mogelijkheden te bespreken. Zij staan je graag te woord!
Harry Nauta

Harry Nauta

+31 (0)6 295 040 30
Een scale-up is een onderneming die gedurende drie opeenvolgende jaren elk jaar meer dan 20% groeit in omzet of aantal medewerkers, beginnend met minimaal 10 medewerkers.

Enkele cijfers:

  • In 2017 waren er 2695 scale-ups in Nederland, jaarlijks groeit dit aantal met >15%
  • 5,4% van alle Nederlandse bedrijven met meer dan 10 FTE zijn scale-ups
  • Scale-ups zijn goed voor jobcreatie: tussen 2015 en 2017 ontstonden 46.837 voltijd- scale-up banen.
  • De meeste scale-ups zijn actief op de markt van High Tech Solutions, Agri & Food en Logistiek

Bron ScaleUp Dashboard 2018.

Tekst: Brief van de Koning

Namens het gehele Triceps team danken wij Joyce Bastiaans van Secure Design en Lidy Lathouwers en Merel Morre van ons vaste schrijversteam van Brief van de Koning voor hun inspirerende woorden en hulp.