Steeds vaker duikt in gesprekken en de (sociale) media de term ‘Perfect Storm’ op als metafoor voor een zeldzame combinatie van gebeurtenissen en ontwikkelingen die elk op zich een negatief effect hebben op maatschappij en economie. Diverse crisissen buitelen over elkaar heen en nieuwe worden aangekondigd. En allemaal worden we er in het dagelijks leven mee geconfronteerd. Stil in een hoekje wachten tot het overwaait is geen oplossing. Rigide vasthouden aan een strak vijfjaren plan werkt ook niet als vaste ankerpunten vloeibaar blijken.

Ooit stelde Peter Drucker: “Strategy is a commodity, execution is an art”. Afgevraagd kan worden of er strategieën te formuleren zijn die een antwoord hebben op een perfect storm. Niets doen is geen optie, er zal geacteerd moeten worden. Charles Darwin kenmerkte leven en evolutie van organismen met ‘survival of the fittest’. Voor individuen en organisaties is het niet anders; zo snel mogelijk aanpassen op de continue veranderende omstandigheden helpt.

Met dank aan de softwarewereld is Agile [behendig, wendbaar, lenig] werken de laatste jaren langzaam maar zeker ook aan het doordringen in de analoge wereld. Door projectmatiger te gaan werken en vanuit een mindset waarin wendbaarheid centraal staat kan er slimmer worden ingespeeld op de talloze veranderingen, dan door strak vast te houden aan een plan. Binnen de Agile filosofie spelen Scrum en scrum masters een belangrijke rol.

Vanuit onze optiek zijn Scrum master vooral projectmanagers en -leiders die bovengemiddelde kwaliteiten hebben in het samenstellen, faciliteren en coachen van multidisciplinaire teams. Zij zijn meer relatiegericht dan gefocussed op inhoud. Kennis van (scrum) methodieken is snel leerbaar. De kwaliteit om samenwerking te intensiveren en te versnellen is vooral een gedragscompetentie.

Met onze Fitch assessments beoordelen we deze competenties. Bijgaande graphics illustreren het verschil tussen de meer traditionele en een agile projectleider. Triceps verbindt organisaties en agile projectleiders graag om met ‘Sprints’ continue “FIT” te blijven. Geen panklare oplossing, wel een belangrijk ingrediënt om een perfect storm te doorstaan en er weer sterker uit te komen.

Nieuwsgierig hoe wij kunnen helpen, neem dan contact op via 088 – 5000 500 of stuur ons een bericht waarmee wij jou kunnen helpen!

Wij zien bij de directie-/MT-leden en (scale-up) organisaties met wie wij werken een groeiende vraag naar projectmatige oplossingen en (interim) professionals die in transitietrajecten als (agile) projectleider of programmamanager snel resultaten neerzetten. Vaak draait het om een substantiële technologie component in sectoren waar innovatie essentieel is, zoals High Tech, energietransitie, MedTech en Infra. Of om resourcing trajecten (Azië-Europa) waar een snelle transitie van de supply chain de kern is. 

Ben jij voor jouw bedrijf op zoek naar zulke projectleiders of wil jij jouw kwaliteiten als projectmanager verder ontwikkelen in een competitieve omgeving, neem dan contact op of reageer op één van onze vacatures.

Vacature
Vacature
Vacature

Voor een volledig overzicht klik op Openstaande Vacatures. Staat jouw ideale uitdaging er niet tussen maak dan een afspraak via 088 – 5000 500 om te bepalen waarmee wij jou kunnen helpen!

Triceps helpt leiders en organisaties hun doelen te bereiken. Door onze matching, coaching en chief on demand schakel jij als executive of bedrijf door naar de volgende versnelling.

Search & Talentbank
Coaching & Outplacement
CoD & Interim