Triceps Procurement & Supply Chain. Het executive search, coaching en interim bureau voor transitie.

Triceps helpt leiders en organisaties hun doelen te bereiken. Door onze matching, coaching en chief on demand schakel jij als executive of bedrijf door naar de volgende versnelling.

Triceps Procurement & Supply Chain

Integrale strategieën, die de gehele inkoop- en toeleveringsketen omvatten, worden steeds belangrijker voor het succes van uw bedrijf. De succesvolle leiders van de huidige inkoop- en toeleveringsketen zijn degenen die in staat zijn om flexibele strategieën te ontwikkelen die de hele waardeketen bestrijken. Beschikbaarheid, kosten en speed-to-market werden gezien als hygiënefactoren. De Covid-19 pandemie zorgde echter voor een verstoring op deze punten zodat we gedwongen zijn onze strategieën opnieuw te bekijken.

Chief on Demand / Interim

Jan van de Ven
Unlock your Procurement &
Supply Chain potential

Daar bovenop moeten we verder bouwen op kwaliteit, compliance (zowel product- als sociale) en duurzame ontwikkelingsdoelen als toekomstige pijlers voor een verantwoorde en concurrerende positie in de markt. Leidinggevenden raken er steeds meer van overtuigd dat deze complexiteit professionals op het gebied van Procurement en Supply Chain nodig heeft met specifieke kennis en vaardigheden om deze uitdagingen het hoofd te bieden en een steeds grotere rol te spelen in het creëren van toegevoegde waarde.

Geïnteresseerd? Maak een vrijblijvende kennismaking afspraak om de mogelijkheden te bespreken (Telefoon 088 5000 500) of stuur ons een contact verzoek voor een kennismakingsgesprek.

Search & Talentbank

SEARCH & MATCH

Inhoud en ambitie moeten kloppen!

Executive Search & Talentbank Match: Begrijpen wat een bedrijf nodig heeft en beoordelen of dat matcht met de professional is onze kunde. Ons netwerk en brede vertakking met professionals en bedrijven (sinds 1996) zijn onze tools.

Coaching & Outplacement

COACHING

We laten je worden wie je bent!

Coaching & Training geeft ontwikkelkracht om je effectiviteit en creativiteit te vergroten. Onze coaching en team training is passend maatwerk en stelt jou en jouw organisatie in staat om inzicht en nieuw perspectief te creëren. Meer rendement uit jezelf te halen en je kansen te vergroten.

Chief on Demand / Interim

CHIEF ON DEMAND

Expertise en denkkracht bijschakelen!

Chief on Demand & Interim: De juiste expertise kunnen bijschakelen als nodig is. Van ‘op de loonlijst’ naar ‘on demand’. Wel de kunde, de ervaring, het netwerk en de loyaliteit, niet de vaste kosten! Dat mag je verwachten van een Chief on Demand.

Supply Chain levensader en bypass!

Door de huidige stortvloed aan ingrijpende ontwikkelingen moet jij ongetwijfeld ook keuzes heroverwegen. Bleek in coronatijd al dat je kritisch moest kijken naar je sourcing en procurement, nu geldt dat eens te meer. China is alweer in gedeeltelijk lockdown, de impact van de oorlog in Oekraïne is voelbaar; de beschikbaarheid van materialen, onderdelen en grondstoffen stokt en prijzen zijn dagkoersen. Je volledige onderneming kan tot stilstand komen!

Door deze directe impact op beschikbaarheid, kosten en snelheid moeten organisaties overschakelen naar een wendbare en duurzame toeleveringsketen om concurrerend te blijven. Het veelgehoorde advies ‘reshoring’, waarbij je de productie dichterbij huis brengt, verliest zijn waarde als betrouwbaar alternatief als we niet ook kritisch kijken naar het hele supply chain proces.

Met de komst van Jan van de Ven geven we invulling op welke wijze jouw onderneming kan omschakelen naar een wendbare en duurzame toeleveringsketen een verdere invulling aan ons motto 'Developing Talents, Improving Business'.

Wil jij sparren over vraagstukken binnen de Procurement & Supply Chain of overweeg je een nieuwe aanpak in het veilig stellen van jouw supply chain?
Bel 088 5000 500 of mail: een afspraak is snel gemaakt!

Unlock your Procurement & Supply Chain potential

Let's introduce: Jan van de Ven

De beste resultaten worden behaald met een wendbare en duurzame Supply Chain. Tijdens mijn loopbaan ben ik betrokken geweest bij alle facetten van Supply Chain Management. Van Product (Lifecycle) Management, doorgroeiend naar Procurement, Supply Chain planning, Warehousing & Logistiek en Ordermanagement. Het heeft inzichten opgeleverd waardoor ik met een integrale aanpak kan werken aan alle aspecten van Supply Chain Management. Met 10 jaar buitenland ervaring (Singapore, Wenen en Tokio) heb ik een sterk internationaal perspectief op zakelijke kwesties en culturen opgebouwd. Door een integraal lid te zijn van het Senseo Crema-kernteam, Producten te Sourcen voor complexe internationale loyaliteitsprogramma’s en de hele operatie van een e-commercebedrijf te managen, heb ik tools ontwikkeld die mij in staat stellen om impactvolle resultaten te creëren.

In de afgelopen 4 decennia hebben Europese merken en fabrikanten de productie verplaatst naar Azië. Maar onlangs is de economische en geopolitieke situatie in de wereld veranderd, versneld door COVID-19. Met de directe impact op beschikbaarheid, kosten en snelheid om op de markt te komen, zullen bedrijven moeten overschakelen naar een wendbare en duurzame toeleveringsketen om concurrerend te blijven.

Een nieuwe start met Triceps Outplacement

Let's introduce: Frank Weegink

"Passion for People and Performance”. Ik heb een oprechte, warme interesse voor mensen en wat hen beweegt. Als business coach en consultant help ik mensen en organisaties bij het ontwikkelen van meer werkplezier en effectiviteit. Door ze bij te staan op hun weg naar antwoorden op vragen over persoonlijke groei, leiderschap, loopbaan, organisatie- en teamontwikkeling. Dat doe ik pragmatisch en co-actief: samen zaken in beweging zetten. Zo komen nieuwe inzichten, resultaten en prestaties binnen bereik.

Door jarenlange ervaring, tot op management board niveau van (grote) internationale organisaties, ken ik de dynamiek en uitdagingen van leidinggevenden. Ik ben behalve coach, ook hun sparring partner voor Strategisch management en leiderschap, Project- en Change management, Supply Chain, Procurement, Customer Service en Lean Operations Management.

Klant Ervaringen

Bij de zoektocht naar een nieuwe functie heb ik de begeleiding van Triceps als zeer professioneel ervaren. Zowel de coaching als de begeleiding tijdens het gehele traject waren van een zeer hoog niveau en hebben mij zeer geholpen een passende functie te vinden, dit ook nog eens binnen de door mij gestelde termijn van een half jaar.

S.J.B.

CFO

Als eindverantwoordelijke is het proces van afscheid nemen niet nieuw, het is een onderdeel van je functie. Echter deze keer nam ik afscheid! Afscheid van mensen maar ook een stukje van mijzelf. Waarom Triceps? Als mens en professional stond ik centraal! Door kritisch te kijken naar mijzelf als ‘merk’ en te investeren zit ik weer helemaal op mijn plek.

M.T.

Director

Discovering opportunities for growth. Om je ambitie te verwezenlijken is kennis van zaken een vereiste. Met de komst van Marc ontstond er momentum vertaald naar een duidelijke door de markt herkenbare strategie / product ervaring voor partners en klanten. Commitment, drive en passie zijn de woorden die ik hierbij deel – oprechtheid een vanzelfsprekendheid. Marc bedankt.

T.S.

Owner / CEO

Recent blogs

28 maart 2024Ben jij Scale-Up fit?! Het ‘inschatten of iemand in een scale-up omgeving past is ‘meetbaar’. Het assessment tool van Triceps geeft prima inzicht in de slaagkans of iemand succesvol kan acteren in de dynamiek van S...
07 februari 2024Complexiteit van Zelfbeeld: Een realistisch zelfbeeld is soms vervelend voor jezelf, een (te) positief zelfbeeld kan vervelend zijn voor anderen
23 januari 2024De succesvolste groeiers onderscheiden zich ook in hun besluitvormingsproces. Er is helder onderscheid tussen zij die adviseren en de beslissers. En consensus wordt niet verward met inclusie.
03 november 2023Team on Demand: Echt slimme ondernemers weten wanneer ze toegang moeten krijgen tot ontbrekende ‘know-how' en ervaring door experts in te schakelen. Als falen niet de enige manier is om te leren van je fouten.
20 juni 2023Triceps ondersteunt vaak leiders van hightech start-up en scale-up organisaties. Wij delen graag enkele belangrijke waarnemingen en vragen die leiders zichzelf moeten stellen tijdens de overgangsfase van start-up naar sc...
25 mei 2023Leiderschap in een scale-up gaat verder dan visie. Het gaat om empowerment. Empowerment tijdens een dynamische reis vol verandering, waarbij leiderschap de brandstof is voor groei en succes.
02 april 2023Triceps ondersteunt vaak leiders van hightech start-up en scale-up organisaties. Wij delen graag enkele belangrijke waarnemingen en vragen die leiders zichzelf moeten stellen tijdens de overgangsfase van start-up naar sc...
23 maart 2023Van startup naar scaleup: Succesvolle bedrijven onderscheiden zich omdat zij heel goed in staat zijn om van pioniersfase tot bloeifase tijdig de juiste leiderschapskwaliteiten in en aan te zetten.
05 februari 2023Een nieuwe start met Triceps Outplacement. Nu, iets minder dan een jaar verder, zijn we blij voor hem en trots wat we samen hebben bereikt. Zo snijdt het mes aan drie kanten; hij blij, zijn klanten blij, wij blij. En ja,...
13 september 2022Triceps verbindt organisaties en agile projectleiders graag om met ‘Sprints’ continue “FIT” te blijven ook in een 'perfect storm'.
05 april 2022 De ene helft van Nederland coacht de ander helft. Bij welke helft hoor jij? In de Avondshow stak Arjan Lubach onlangs de draak met coaching - Het item is de moeite van het kijken waard.
16 januari 2022For most businesses today, the software is not only an enabler for your business but a foundation. Often the software is where you can/must differentiate from your competitors. Can software releases be on time? Yes, but ...
03 januari 2022Verstand, Veerkracht en Vooral Gezondheid. Met deze wens gingen we het afgelopen jaar in. En dat hebben we weer nodig na nog een bizar jaar waarin we nog bewuster werden dat een goede gezondheid het grootste goed is. Tri...
13 oktober 2021Releasing Software on time is a choice! At the end Software is in most cases the foundation and an enabler for your business. The right choices (process & features) can accelerate your business.
30 augustus 2021Dividing the money is a modern translation of how to construct a product roadmap. At the end the product roadmap is not a single (power point) document but is a set of processes, tools documents and steps.
23 maart 2021Triceps is 25 jaar geleden gestart met de ambitie om hoogwaardige professionals en bedrijven te helpen zich te ontwikkelen in persoonlijke ambitie en business succes. Zijn wij daarin geslaagd? Dat bepalen jij en de markt...
22 januari 2021Hoe behoud je trots op je organisatie en de verbinding met je team? Deel jouw ervaring met ons. Wij bieden een aantal professionals kosteloos een coaching sessie aan om tot nieuwe inzichten te komen.
04 januari 2021‘De toekomst bouw je samen’, met die wens gingen we het afgelopen jaar in. Maar ‘toekomst’ kreeg een geheel ander perspectief, het ‘bouwen’ werd stutten en ‘samen’ werd min of meer synoniem voor de bestri...
19 mei 2020Professioneel succes en persoonlijk geluk gaan samen, maar je staat wel voor keuzes
08 mei 2020In deze Masterclass, die we organiseren in de vorm van een Webinar, geven we in een notendop de belangrijkste aspecten van leidinggeven. Wij denken dat deze Masterclass jou kan helpen in situaties die zo snel veranderen ...
09 juli 2019Google heeft onderzocht welke 10 kenmerken de “beste baas” onderscheiden van gewoon een “baas”. Emotionele intelligentie blijkt dan doorslaggevender dan business skills. Lees verder als jij benieuwd bent naar de ...
13 juni 2019De beste vakspecialist is niet per definitie de beste baas. Functiepromotie als beproefd middel om collega’s te motiveren en te belonen voor de inzet verdient dus een kritische benadering. Job Validation is hiervoor ee...
12 december 2018Opschalen? Dat betekent: je businessplan up and running hebben en ervoor zorgen dat je snel kunt groeien. Rondom het idee van de start-up die je ooit was, moet je nu de perfecte organisatie voor de toekomst bouwen. Daarv...
15 november 2018Gecoacht worden betekent voor mij: worden wie je bent. Coaching is het begeleiden van mensen en hun teams in hun ontwikkelingsfase. De basis daarvoor ligt in gelijkwaardigheid, respect en veiligheid, en er ligt een duide...
15 oktober 2018Features of a High Performing Team are: team members who are involved, and who have a shared level of ambition. With Jan Michielsen and Rob Boerboom at the helm, Triceps has a proven method at their disposal to help unba...
27 september 2018Een High Performing Team kenmerkt zich door volledig betrokken teamleden, die werken aan een gedeeld ambitieniveau. Met Jan Michielsen en Rob Boerboom aan het roer heeft Triceps een bewezen methode in huis om ongebalance...
10 september 2018Triceps’ business coach en duurzaam veranderstrateeg Hans Prein leverde een waardevolle bijdrage aan het nieuwste boek van Eldert de Jager en Jako van Slooten: Navigeren met KPI-dashboards.
04 juli 2018Human Resources strategist for creating high performing organizations.
20 april 2018De match tussen talent en organisatie begint nooit bij de baan, maar altijd bij mensen. Essentieel is het zinvolle relaties op te bouwen.
24 november 2017Stap voor stap begeleiden de Triceps coaches en consultants de teamleden individueel en als groep naar een manier van samenwerken waar onderling respect, waardering en vertrouwen de basis vormen voor succesvolle innovati...
24 november 2017Met het TTTT stroomlijnt u het innovatieproces vanaf de projectstart door de optimale samenstelling van teamkwaliteiten en groepsdynamiek door mensen passende rollen toe te wijzen.
24 november 2017Uiteindelijk gaat het er om dat een HPIT nieuwe oplossingen zoekt en in de praktijk vertaalt. Daarvoor is de mix van creativiteit, willen winnen, pragmatisme, realisme, besluitvaardigheid en executiekracht nodig.
08 november 2017Gaming wordt steeds vaker toegepast in het recruitmentproces. De gegevens die zo worden verzameld geven inzicht in het karakter van de kandidaat. Hoe reageert hij onder druk, hoe reageert hij op onzekerheid. Sollicitante...
08 november 2017Successful organizations are characterized by a distinct vision and consistently execute a strategy in a culture that supports the vision. These organizations have roadmaps based on market analysis, they listen to the cu...

White paper: High Performance Teams

In dit white paper voor leiders en managers delen we:
✓ De kenmerken van falende en winnende teams.
✓ Waarom het ene team een succes is en het andere een mislukking.
✓ Hoe je als verantwoordelijke een High Performance Team bouwt.